Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Školné na Vš

Od: sas odpovědí: 9 změna:
Dobrý den,chtěla bych se hlásit na jihočeskou univerzitu. Mohl by mi prosím někdo říct, kolik se cca platí školné a jestli se platí za semestr či za rok. Nemám vůbec ponětí o poplatkách týkajícího se studia. Děkuji všem za odpověd
A přeji hezký zbytek dne

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

7x

Pokud si nedokážete zjistit tyto údaje na dotyčné škole a raději se ptáte tam, kde spousta lidí radí i v případech, o kterých nic neví, tak asi nejste ten správný typ na studium vysoké školy.

id
hodnocení

0x

xx*
hodnocení

0x

V ČR se na státních školách školné neplatí.

id

Vy víte kolik je tazatelce let? Vaše odpověď může být nepravdivá.

xx*

Pak to ale není školné, ale poplatek.

Školné se platí na soukromých školách.

daniela1

A navíc Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích není státní vysoká škola. :-D

xx*

Měl jsem správně dodat, že na státních (státní vysoké školy jsou pouze policejní a vojenské) a veřejných vysokých školách se v ČR školné neplatí. Školné se platí pouze na soukromých školách. Na Jihočeské univerzitě jako veřejné škole se školné neplatí. Ovšem nějaké poplatky zde jsou.

sas
hodnocení

A mohlabych se zeptat v jaké míře jsou ty poplatky. Já jsem slyšela někde o takových cenách za semestr. Omluvte mi mou neznalost, ale v rodině nemám žádného absolventa vš a ptát se osobně mi přijde nevhodné
Děkuji
jana22

Je jedno, kolik je tazatelce let. Poplatky se platí jedině za delší studium. Pokud tazatelka ještě nikdy nechodila na žádnou vysokou školu, tak i kdyby jí bylo třeba 50 let, žádné takové poplatky platit nebude.

Jinak poplatky za delší studium jsou na uvážení školy, bude to napsáno na stránkách školy. Za semestr to může být třeba 15 000 Kč, nebo ale i 30 000 Kč. Tazatelky se zřejmě poplatky na JČU týkat nebudou.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]