Nejste přihlášen/a.
Podmínkou studia na vysoké škole je složení maturitní zkoušky na jakékoliv střední škole.
Znám lidi, kteří na střední škole studovaly výrazně odlišný obor než na vysoké škole.
Např. na střední škole technický obor a na vysoké škole sociologii. Podstatné pro studium nějakého oboru na vysoké škole je především to, zda má zájemce o studium dostatečně silnou motivaci, daný obor studovat.
Ahoj, baví-li Tě doprava (je to asi dost dobré toto studovat - já jsem to ale nikdy nedělal v praxi, pracuji ve stavebnictví, vesměs dopravním), jdi na vysokou dopravku, mně přijde, že to budoucnost má, hlavně řešení silniční dopravy u nás - kupř. ČVUT fd - tu jsem udělal já. Pravda, šel jsem z gymplu, ale v matice a tak jsem byl za vodou dočasně, v technických předmětech měli výhodu ti z průmyslovek, zase v matice měli co dělat. Tož si vyber. Ale obecně máš-li maturitu, na vysokou můžeš.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.