Ahoj všichni. Marně hledám k knihách v knihovnách pohádku Popelka od Hanse Christiána Andersena (jen od tohoto autora). Hledala jsem i na internetu, třeba i popis děje této pohádky. Prosím o pomoc, kde hledat , popřípadě pokud máte někdo knihu, prosím o okopírování příslušné pohádky, popř. naskenování. Odpověď k tomuto dotazu sdělte zde, pak bychom se domluvili. Moc děkuji. D.
Je to možné, ale myslel jsem, že by mohla být jako součást souboru pohádek, ne samostatně. Vědecké knihovny snad mají největší dostupnou nabídku literatury. Co se týče toho odkazu, přiznávám, je to hrůza
al bunda*
AL má ledasco, tedy i Andersenovy pohádky. U mámy - nejméně týden se k ní nedostanu a pravděpodobnost, že bych si vzpomněl, není vysoká. BTW nemám Andersenovy pohádky rád. Jsou smutné, ponuré, nemotivují... Prostě odrážejí život. A nevím, jestli je v té knížce i Popelka. Podívám se. Hezký den.
Asi není, názor na dílo mistra má zdejší široká veřejnost shodný s tebou. Jinak je tomu ale v chladném severském prostředí, kde mistr pracoval a pro jehož obyvatele tvořil. U nás se jeho Popelka pravděpodobně objevuje jen v přepracování na příjemnější divadelní pojednání pro děti... (Možná by o tom něco víc věděl Jára Cimrman)
binka*
Al Bunda jako by promluvil mými ústy,jen s tím rozdílem,že já mám A. pohádky u táty... I já se podívám!
Hledala jsem v knize z roku 1951, myslela jsem,jestli není uvedena pod jiným názvem ...Je mi líto, není... Ale příští týden - nebo spíš koncem tohoto - se ještě podívám u táty v knihovně.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.