Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Mám zde správný výsledek?

Od: youngthaxiajan odpovědí: 3 změna:
Učitel nám zadal úlohu. Prý se zdá jednoduchá ale nakonec tak jednoduchá nebude. Tak jsem to vypočítala. Jednalo se o slovní úlohu : Láhev se zátkou stojí 2,10 Kč, lahev je o 2 Kč dražší než zátka. Kolik stojí zátka? MŮJ VÝPOČET
Zátka . . . . x
láhev . . . . x + 2
Celkem . . . . 2,10 Kč ROVNICE
x + x + 2 = 2,10
2x + 2 = 2,10 / -2
2x = 0,10 / : 2
x = 0,05 Kč. Zátka stojí 0,05 Kč. Mám výsledek správně? Děkuji předem za odpověď.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

priklad1*
hodnocení

1x

Nač rovnice a ještě blbě

Zátka 0,10 Kč láhev 2,10 Kč

Nic si z toho nedělej, takhle počítají i české soudy a Nejvyšší soud to pak musí rušit. A prošlo to okresním i krajským soudem

Daňový poplatník to zaplatí

Promiň já četl, že láhev se zátkou stojí 2,20 Kč takže 2,05 +$0,05 je správně

hop®
hodnocení

1x

Ano, výsledek máš správně.
Pokud probíráte soustavy rovnic, je možný i tento zápis, který více odpovídá slovnímu zadání:
x...láhev
y...zátka
x + y = 2,10
x = 2 + y
... a dosazením pokračovat k tvému řešení...

hodnocení

0x

beru zpět co jsem napsal *smich* jdu spát (radši)

ale teda mělo by to být asi dobře, ikdyž se mi to tak na první pohled nezdálo :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]