Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaké tedy bylo napsané číslo?

Od: priklad1* odpovědí: 5 změna:

Dnes se mi dostal do ruky jeden příklad. Sám to nepotřebuji, pro nikoho nedělám. Teda radím jedné babce co asi radí vnukovi. Pokud správně odhadnu snad sedmá či osmá třída. Dalo mi to trochu zabrat než jsem si uvědomil souvislosti. Nedovedu si představit při dnešní úrovni logiky školáků, kteří se bojej maturity z matematiky, že jsou jim předkládány takovéto příklady. Zapomeňte na rovnice. Jen logika. Myslím že mám správně řešení. Ciferný součet toho čísla je 12

Kristýna si napsala celé liché přirozené číslo dělitelné třema

Jakub a David si namalovali trojúhelníky jejíž obvod, každého zvlášť, se rovná napsanému číslu a délka stran je vždy celé číslo.

Délky stran se různí (podle mne nadbytečné). Jeden trojúhelník měl nejdelší stranu v nejdelší možné délce.

Druhý trojúhelník měl nejkratší stranu v nejdelší možné délce.

Součet těchto dvou stran byl 1681

A jaké tedy bylo napsané číslo

doplněno 16.01.20 19:32:

Upřesním. Můj výsledek neuvádím. Jen jsem uvedl, že ciferný součet čísel mého výsledku je 12 a je to pro 9. třídu

doplněno 17.01.20 14:51:

Já bych ještě doplnil svoji otázku a to jaké měl rozměry aspoň jeden z těch nakreslených trojúhelníků.

zámek
kapkanadeje uzavřel tuto otázku

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

rubidious
hodnocení

1x
Pokud znáte odpověď na vaši otázku, tak nezakládejte dotaz.
Případně, pokud si máte tak extrémní chutě honit si ego na základoškolských příkladech z matematiky, dejte dotaz do volné diskuze.
Nebo navštivte psychologa...
priklad1*
hodnocení

Ale kuš. Jistěže znám odpověď na svoji otázku a taky jsem to napsal. Jen jsem si chtěl ověřit, zda to mám správně. Přece jenom 60 let ze školy něco vyprchá . Bohužel zjišťuji, že tady je to samý odborník na penisy, samej doktor a ti co opravdu něco umí jsou asi zaměstnáni smysluplnější prací. A pak se najde jeden, který asi tedy těžko prolezl základní školou a když už nezná odpověď tak aspoň zaútočí.

výtka
Upozornění od sys hejkal 17. 01. 2020 23:17:04
Zkuste prosím reagovat věcně pouze na podstatu otázky.
Vynechte radši hodnocení uživatelů, jejich napadání a podceňování. Týká se to více odpovědí ve více otázkách.
Děkuji.

hop®
hodnocení

0x

Ciferný součet nemůže být 12, pro přirozená čísla musí být v intervalu 1 až 9... ;)

priklad1*
hodnocení

Asi si nerozumíme. Nechtěl jsem psát výsledek. Kdo chce ať si počítá. Jen jsem uvedl, že ciferný součet čísel výsledku je 12. Třeba 1704. Jen příklad. Číslo není liché

priklad1*
hodnocení

Chtěl jsem zkusit kolika lidem to pálí a ono nic. Fakt se nejedná o délku přirození. A co že nezareaguje ani jeden z nejchytřejších fran56ris který reaguje na všechny moje příspěvky. A tady nic. Že by neuměl. To snad není možné.

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]