Nejste přihlášen/a.
Tak to dej z jiných prázdnin: jak ses ztratil, jak ti něco ujelo, jak jsi absolvoval nějaký let, kurz nebo výcvik v páru s nějakým kreténem, jako já cestu v kanoi, kde mi přiřadili alkoholika, který razil teorii, že mne bude řídit ze břehu, neb nebyl schopen nastoupit. Třeba jsi byl na nějakém fesťáku a něco jste ztratili, něco vám shořelo, s někým zajímavým jste se potkali. Někoho obklíčí stádo krav, někdo si splete vlak a jede opačným smětem, jinej vystoupí na nejvyšší horu pardubického kraje, jiný se ztratí v jeskynním systému ve Švýcarsku nebo ho zanesou vlny ven ze zálivu. Někdo si tam zlomí nohu, jinej potká životní lásku, nebo na břehu najde delfíní mládě a snaží se ho dotáhnout do moře... Určitě máš nějaké zážitky a ani nevíš, že i to se dá popsat, eventuálně spojit při troše fantazie, do jedné práce. Přemýšlej!
Asi velký problém pro dnešní děti. Nemají žádné zážitky, protože jen sedí u telefonu nebo počítače a hledí do monitorů... Opravdu nemáte vůbec žádný zážitek vlastní? Nedokážu si představit, že bych na téma cizího člověka popisoval jeho zážitek...
Zážitek může být na nádraží, v kině, v obchodě, na vycházce s kamarády... ale musí se zažít - jinak to není zážitek.
a) nejste student, na středních školách jsou žáci.
b) jako žák jste měl minimálně 9 krát prázdniny a jistě máte hodně různých zážitků. Pokud jsou nekonfliktní, bez zápletek, jste šťastné dítě.
c) když nejste spisovatel s bujnou fantazií, napište něco podle skutečnosti, vaše zážitky znáte nejlépe vy, jen asi podle dnšeního GDPR změníte jména, osoby, místa atd. Nemusíte psát v " ich formě"ale v/... jako například Zápisky o válce galské Gaia Julia Caesara.
Zažil jste někdy o prázdninách v noci tmu, jaká ve městech není? To je zajímavé. Najednou není vidět na cestu, ale jsou vidět hvězdy, které ve městech vůbec nevidíte. Na venkově jsou na prázdninách k vidění různé zajímavosti, žně, dobrovolní hasiči, les, houby, atd. atd.
Jel jste poprvé v životě vlakem, nebo na voze taženém koňmi? Kdy jste se naučil poprvé plavat? Máte jistě spoustu zážitků, jen si vzpomenout.
Na střední škole jsme dostali téma slohu legrační zážitek. Vyučující řekl. že každý kdo napíše sloh, kterému se vyučující zasměje dostane jedničku. Napsala jsem téma jak nás popíchaly včely. U příbuzných jsme s kravičkou chodili na pastvu. A z jedné zahrady se na nás vyrojily včely. Tomu se pan učitel smál a jednička byla.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.