Nejste přihlášen/a.
Když chci napsat: Vaše služba byla obnovena.
Nevím jestli je správně ta kombinace slova být "is" v minulém čase (was) a zároveň slovesa "renew" v minulém čase (renewed). Kdybych napsal "is renewed" tak to na mě dělá dojem, že jde o probíhající děj, né že ten děj byl dokončen. Já chci aby to znamenalo že děj probíhal a byl dokončen. Jinak ty dvě varianty v předmětu otázky (was a have been) tak bych dal přednost té jednodušší která má méně slov, pokud je to správně a znamená že děj byl dokončen a né že děj probíhal a nevíme zda byl úspěšně dokončen? A ještě nevím jistě, jestli have been nebo has been nebo had been (jde o službu) . děkuji
Pan prof. Ryston nás učil:
prostý minulý čas nemá vztah k současnosti- was- služba byla kdysi v minulosti obnovena
průběhový minulý má vztah k současnosti- has been- služba byla obnovena a trvá do současnosti
had been- se použije když chceme popsat děj v minulosti který proběhl před jiným dějem v minulosti
Příklady:
She typed the letter yesterday. Včera napsala ten dopis.
She has not yet typed the letter. Ten dopis ještě nenapsala. -------a trvá to do teď
She had typed all the letters before 6 oclock p.m.. Napsala všechny ty dopisy (někdy) před šestou.
Nejsem angličtinář, ale myslím si, že záleží na konkrétním významu, tedy jaká služba atd.
Z překladače googlu je to následovně
Your service has been restored.
Když píšu něco v cizím jazyce a potřebuju si ověřit, zda mám napsaný správný tvar, tak to znění zkouším hledat na googlu v různých textech.
Např. v článku, na který je tento odkaz, je věta níže (ve smyslu - služba bude obnovena ...) Ale samozřejmě záleží na tom, o jakou službu se jedná. Můžou být různé významy.
Important note: If youve paid at a payment center or by mail, your service will be restored when your payment posts to your account.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.