Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co by mohlo být cílem prezentace na Tsunami

Od: hduke odpovědí: 5 změna:
Zdravím. Potřebovala bych poradit. Dělám prezentaci na téma tsunami 2004. První čtyři snímky mají být 1-Nadpis (úvodní snímek) 2- Něco čím zaujmu posluchače
3- Cíl prezentace 4-Obsah prezentace. Mám trošku problém s třetím snímkem. Nevím co tam mám dát za cíl. Byl by někdo schopný poradit mi? Předem děkuji za pomoc

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Cíl má informovat? Co máš na tom 2? Dala bych tam jako cíl nějaké nej informace, co mi mají posluchači odnést, ale možná se to tluče s tím předchozím.

autorotazky
hodnocení

Děkuji moc za komentář. Na druhém snímku bych ráda zaujmula tím, že hned zmíním počet obětí. Byla to strašná katastrofa při které zahynulo přes 220000 lidí. Klidně bych tam dala i nějakou řečnickou otázku, jestli si to jsou schopni představit nebo něco podobného. Pokud by jste měla návrh na další jinou řečnickou otázku nebo úplně změnu druhého snímku, napište do komentáře. Ocením to :)
Napadl mně cíl této prezentace : Poukázat na nebezpečnost přírodních katastrof. Ale to jediné. Myslíte si že by to šlo? Děkuji za odpověď předem.

Také bych tam tu otázku, jestli si to umí představit nedávala, neumí. Jaké témata mají ostatní, mají je nebo se jedná jen o Tvou prezentaci? Jinou přírodní katastrofu, nebo něco úplně jiného? Od toho se bude odvíjet cíl.

Souhlasím s odpovědí pod, že by ten cíl mělo být, co by si lidé měli uvědomit, když se dozvědí podrobnější informace o této katastrofě a proč sis to vybral/a.

Na ten druhý snímek bych přidala další nej kromě obětí, Richterovu stupnici, atd.

host
hodnocení

2x

Tsunami jste nezažila, nefotografovala jste, budete používat informace a fotografie jiných autorů, uděláte tedy vlastní splácanec, kompilát. Zřejmě nejde o referát o tsunami, ale o předvedení jak jste se ve škole naučila tvořit prezentace, vyhledávání zdrojů, graficku úpravu a vložení textu ve vhodném programu (PowerPoint, Prezi, atd.) a prezentaci uložit na přenositelné médium, někde spustit a předvést a přednést.

Hlavně nezapomeňte citovat zdroje, odkud jsou fotografie, pokud víte i kdo je autorem fotografií, a odkud jste čerpala informace pro textovou část. Podívejte se na to, jak se dělají citace a uvažte, kam je do vaší prezentace vložíte. Protože v dnešní době je možné, že se ze školy vaše prezentace dostane do informačního prostoru a bude se možná někde šířit dál a vznikne další neidentifikovaný a nejistý informační odpad, smetí, kde už nikdo neví, co je pravda a co ne.

kami*
hodnocení

0x
Nějak se mi ve dvojce nelíbí řečnická otázka typu: Umíte si to představit? Dává mi pocit, že jsem něco provedla já.
Já bych to asi nasměrovala jinak. Shlédla bych si několik filmů k této tsunami, nebo dokument. Přitom mne napadne několik otázek k tématu, také získám nové informace. Obecně v katastrofických filmech uvádějí, že je katastrofy vedou k vývoji citlivější techniky, abychom mohli katastrofu předpovědět co nejpřesněji (místo, čas, rozsah) a to je tedy cíl. Lepší technická připravenost.
Díky dokonalé informovanosti, zažil tsunami v Asii zprostředkovaně pomocí TV úplně celý svět, každý člověk i vlády zemí řešily, jak pomoci, jak uzdravit co nejdříve celou oblast. Jak nenechat lidi pít otravenou vodu, dodat jídlo, uzdravit lidi, později obnovit školy, snaha pomoci lidem se uživit darováním lodí.. Celý svět se snaží cizím lidem hodit nějaké záchranné lano. Lidi se semknou. I jednotlivci finančně přispívají k obnově a pomáhají.
Záchrana začíná už v první sekundu, kdy se člověk začne topit a končí někdy až když člověk žije podobně, jako dříve. Alespoň částečně (V mezích normy, smrt blízkých teď neřeším.)
CÍL PREZENTACE: Jde o odpověď na otázku PROČ JSTE SI PRÁVĚ TÉMA TSUNAMI 2004 VYBRALA VY? ČÍM PŘESNĚ TÍMTO TÉMATEM CHCETE POSLUCHAČE OSLOVIT VY? To my možná nevíme. Oslovilo Vás nebezpečí přírodních katastrof? Oslovilo Vás, jak jsou lidi ochotní pomoci druhým? Oslovila Vás síla a schopnost lidí, jak každé své potíže v životě lidi zvládají překonávat? Co na tématu lze obdivovat? Jaké dokonalé poučení zážitek a překážky přinášejí nám všem? Že všichni, když chceme, všechny své potíže ve svém životě zvládneme překonat? Že vždy je blízko někdo, kdo nám chce pomoci, i když v době klidu a pohodlí soucit a chuť pomáhat druhým ve svém okolí nevidíme.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]