Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
Právě studuji poslední rok na základní škole. S tím přichází výběr střední školy a budoucího povolání. Už asi tak rok jsem přemýšlela nad tím že bych chtěla dělat psychologii ale co jsem tak zjišťovala tak se na ní studuje převážně jen gymp. Ten se mi nechce ale studovat a mí rodiče s tím taky nesouhlasí.
Chtěla bych se tedy zeptat, zda nevíte o nějaké střední která by se mi k tomuto povolání hodila a není to gympl. Zatím jsem jen přemýšlela o zdravotním lyceu.
Předem děkuji za odpovědi a přeju krásný zbytek dne. :D
PS- Odpovědi bych uvítala do konce měsíce. Moc času mi už bohužel nezbývá.
Děkuju, všem za rady :D
Přihlášku už mám podannou :D
Pokud má někdo silnou motivaci studovat nějaký obor, tak obětuje peníze za různé přípravné kurzy atd. a nemá problém se samostudiem. Nemyslím si, že je rozhodující, jakou střední školu někdo studoval. Např. jeden můj spolužák ze střední školy vystudoval sociologii na VŠ, a přitom na střední škole studoval technický obor.
Pokud nechcete studovat na gymnáziu, tak by možná byla dobrá volba, přihlásit se na nějakou střední pedagogickou školu.
Možná je lepší, si po dostudování SŠ dát rok pauzu a po tu dobu se intenzivně připravovat na příjmací zkoušky na VŠ a případně současně chodit na pomaturitní studium angličtiny popř. jiného cizího jazyka.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.