Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaké si mám dát téma?

Od: nemamprezdivku* odpovědí: 7 změna:

Ahoj, potřebuji poradit s tématem na 15 strankový text. Máme si v IKT vybrat téma sami. To nejlepší tema pak bude ohodnoceno. Jelikož mám prumer 1,5 tak by mi tahle práce dosti pomohla. Nevíte o nakym tematu, který zaujme a taky by se o nem dalo napsat tolik?

dekuji <3

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Nevím, jestli vám pomohu, ale nedávno jsem četla takový článek - Pokrok k horšímu. Šlo tam o to, že dnes je všechno čímdál složitější, na různá vzdělání dosahují lidi, kteří na to nemají a pak se snaží vymyslet něco úchvatného a v konečném důsledku na tyto kraviny doplatí všichni. Je to ve všech oblastech, ať se jedná o stáda neschopných státních úředníků, lidí, kteří na všech úrovních o něčem rozhodují a přitom si doma nedokážou ani rozpočítat peníze na živobytí nebo neustálé nároky všech na všechno při jakékoliv absenci dát něco so systému, no uvidíte, že na něco přijdete.

nemamprezdivku*
hodnocení

Děkuji.Kouknu se

figurek*
hodnocení

3x

já bych rozhodně zvolil pozitivní téma. S negativním tematem nevyhraješ, protože na patnáctistránkové negativní řeči nebude nikdo zvědavý.

Zkus psát například o hvězdách. Tématem astronomických jevů a událostí na noční obloze se dá ohromovat, ale pochopitelně jen tehdy, když píšeš o něčem, co dobře znáš.

host
hodnocení

3x

a) 15 stránek je dost, to je text na úrovni SŠ nebo VŠ?

b) jste škola specializovaná na IKT (Informační a komunikační technologie), nebo je to jen jeden z předmětů, nebo úplně mimo obor?

c) všichni asi budou psát v podstatě totéž, popisovat současný stav nebo něco z historie,nebo vývoj.

Pokud se chcete odlišit,zkuste napsat nějakou úvahu jak to vypadá, když nejmodernější technika z nejrůznějších důvodů vypadne a obsluhovaný systém přesto musí fungovat. Jako příklad může posloužit nedávný případ výpadku počítačů v jedné z českých nemocnic a systém přesto nějak musel fungovat. Jak to vypadá v obchodě, když vypadne proud a nejdou pokladny, jak to vypadá při přechodu z DVB-T na DVB-T2 z hlediska běžných televizních diváků, co musí udělat, jestli mají nějakou alternativu, nebo se musí přizpůsobit systému. Jak je to na malých vsích, kde chtějí zrušit pošty a obyvatelům je naznačováno, že všichni musí mít vlastní mobilní telefon, protože z pošty nebo z telefonní budky u pošty už se telefonovat nedá, musí mít účet, protože pošťačka už jim důchod nebude nosit, musí mít internet i kdyby nechtěli a co jim zbývá, když se nepodřídí, nebo. atd. atd. Co mají lidé dělat, když přestane fungovat bankomat, prodej jízdenek, rozbije se jim, mobilní telefon, počtač. Nebo co dělat ihned po ztrátě mobilního telefonu, nebo jednodušeji, kde lidé najdou rady, když si náhodou smažou z telefonu všechny fotografie z dovolené, atd. atd...

jezevec*
hodnocení

2x

Napsal bych 15 stránkovou ódu oslavující jedno naše etnikum, popřípadě osoby s ručníky kolem hlavy a dlouhým vousem. I kdyby to ve finále stálo úplně za ho***, polovina učitelů ti dá podtrženou jedničku jenom ze strachu, aby nebyli za rasisty a druhá polovina ti jí dá poté, co jim pohrozíš, že v případě jiné známky, označíš za rasisty je samotné...

Tohle je v dnešní době opravdu velice vděčné téma a žádnej učitel nechce být na titulních stránkách novin pranýřován za to, že se mu nelíbila práce, ve které žák svědomitě vyzdvihl veškeré varianty multikulturní společnosti a kulturního obohacení. A že by po takovém příběhu novináři skočili jak slepice po flusu, na to vem jed.

hodnocení

2x
Máme si v IKT vybrat téma sami...Toho bych se drzel...

hodnocení

2x

Co je IKT? Po přečtení dotazu jsem myslela, že počítače (informační a telekomunikační technologie), ale jak koukám na odpovědi, tak asi ne.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]