Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kombinatorika slovní úloha

Od: nikca* odpovědí: 12 změna:
Prosím poradíte mi jak na to?
Nechápu to vůbe s těmi nuly.
Děkuji

Kombinatorika slovní úloha

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

priklad1*
hodnocení

0x

Ty toho nechápeš. Třeba to za b/ na prvním místě může být 10 číslic, na druhém 9 číslic atd. na sedmém místě 4 číslice.

A umíš snad násobit. Ostatní obdobně

hodnocení

0x

Bod b a c v podstatě vysvětlil prikklad1, bod a má podobnou ideu, ale postup je trochu složitěkší. Jest to rozděliti na dva případy: a1 na prvním místě je nula , a2 na prvním místě není nula-

priklad1*

Nevidím to nijak složitější to za a/. Na prvním místě konstanta nula. Na druhé místo zbývá 9 číslic a na 7. místo 4 číslice

Chyba unáhlení. Toto platí pro a/ je vlastně rozdíl b/ minus c/

priklad1*

Něco vypadalo

Chyba unáhlení. Toto platí pro c/

a/ je vlastně rozdíl b/ minus c/

I tak možno.

Vlastně jenom tak. Ta moje rada bylaponěkud unáhlená a nerozvedená.

hodnocení

0x

b) 10 krát 9 krát 8 krát 7 krát 6 krát 5 krát 4 = 604800 možností

doplněno 04.01.20 21:19:

c) Na prvním místě je 0, tedy zbývá "obsadit" šest "pozic", a nulu už nelze použít

9 krát 8 krát 7 krát 6 krát 5 krát 4 = 60480 možností

a) rodíl těch dvou výsledků, tedy 604800 - 60480 = 544320

doplněno 04.01.20 21:19:

oprava : rozdíl

priklad1*

Hloupost. Těch prvků je 10. Kdybych neměl pravdu jistě by se vyjádřil i kartaginec

Reaguji na text který tam byl před chvílí a to permutace sedmi prvků

Už jsem to opravil.

skola
hodnocení

0x

Krásně jste se rádci snažili a tazatelka ani nereaguje. Že by poděkovala, to už vůbec ne. Za to vám hned vedle poslala další příklad k výpočtu.

priklad1*

Třeba to vůbec nepochopila

Poděkovala už v zadání dotazu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]