Nejste přihlášen/a.
Ahoj kamarádi a kamarádky .
Mohla bych vás poprosit? Mohli byste mě trochu nakoupnout a z přiloženého scanu na aj něco vyplnit, s něčím mi pomoci. Já tomu moc nerozumím. Budu ráda za cokoliv. Velice ráda oplatím matikou, fyzikou či chemií.
Děkuji,
Káťa
Velmi lehké, ale myšlení bolí, jo, jo..
OD KONCE: vyznač správné písmeno A-D
cv. 7 : vytvoř druhou větu tak, aby znamenala obsahem to, co věta první. Použij ne víc jak tři slova
cv. 6: vytvoř věty pomocí slov v závorkách a vazby "dát si něco udělat" ve správném tvaru
a hned to první je cv. 5: dejte slovesa v závorkách do správného tvaru TRPNEHO RODU
Vždyť je to tak jednoduché... To je SŠ?
To je dost divná otázka. Předpokládal bych, že NĚČEMU KONKRÉTNÍMU nerozumíte, a ne že sem mrsknete celý úkol. Přitom jde o základy.
První cvičení je na trpný rod. Jak se tvoří trpný rod? Pomocným slovesem "být" v příslušném tvaru (čase) + třetí tvar příslušného slovesa. Např. history was passed on... (byla předávána - viz první věta). Je třeba rozlišovat mezi pravidelným a nepravidelným slovesem. Pravidelná mají druhý a třetí tvar stejný, nepravidelná jen někdy, u nich je třeba se všechny tři tvary naučit nazpaměť.
Šestka pod tím je cvičení na "have something done", tedy "nechat si něco udělat" (někým jiným).
Např. (1) She had her hair cut. (Nechala se ostříhat.)
Jednak tedy musíme ovládat třetí tvar slovesa a jednak vědět, že nechám-li si něco udělat někým jiným, půjde ten třetí tvar slovesa až za předmět.
V sedmičce chtějí věty přeformulovat, tedy říci JINÝMI SLOVY TOTÉŽ. Tedy přesvědčit se, že větám rozumíte.
Např. do první věty přijde "which" - řeknu totéž jako ve větě nad tím, jen pomocí podřadného souvětí.
Osmičce evidentně rozumíte, je dobře načatá, první dvě věty máte vyplněny dobře.
Jste mimořádně ochotný, to žasnu, ať se slečna snaží sama, ono obecně nikdo moc nechápe, že nejlepší investice v životě je investice do vzdělání - jakzyků pak zvláště...
Ale já se opravdu hodně snažím. Přece jsem to vyplnila sama, ne? Ale spíš jsem potřebovala kontrolu a takovýto nakopnutí, jak a co. Já jsem matikářka, umím perfektně matiku, v této oblasti se snažím vzdělávat, chci být programátorka nebo analytička dat. Bohužel s jazyky mi to nejde, nevím poč :´)
A všem co nějak pomohli, napsali, moc ze srdce děkuji. Jste zlatíčka! )
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.