Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
mohli byste mi, prosím, poradit. Jsem na MD a v místním mateřském centru učím už několik let maminky němčinu. Mám základní státnici z němčiny¨, maturitu, ale chybí mi pedagogické vzdělání. Chtěla bych totiž po skončení MD učit němčinu i nadále buď soukromě nebo na jazykové škole. Můžete mi poradit, na jaké škole bych si mohla pedagogické vzdělání doplnit, muselo by to být studium dálkové a nejlépe ve Zlíně, Ostravě,...Moc děkuji za odpověď Dáša
Dobrý den, pro pedagogickou činnost je většinou v dnešní době vyžadováno vysokoškolské studium. Kdejaký učitel je prostě Mgr. Asi byste měla jít touto cestou, prostě dálkově vystudovat VŠ. Jinak si myslím,že soukromě můžete vyučovat i bez titulu. Ale jinak po Vás možná nějaké to lejstro o vzdělání chtít budou.
Jednoduše a prostě! Projít na intu VŠ, kde jsou pedagogické fakulty, prohledat nabídku, napsat, volat.
A co si na živnosťáku nedávat přímo výuku (nevím jak dnes, ale bylo kdysik nutno schválení MŠ), ale třeba volný živnosťák na "mimoškolní výchovu a vzdělávání, pořádání kurzů, školení, včetně lektorské činnosti"? Třeba jen zatím...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.