Nejste přihlášen/a.
Já jsem tedy ani nepochopil, kde jsi při výpočtu získal(a) rozměr "a", když v zadání není, o dalším postupu nemluvě...
To zadání je nějaký divný. Máš zjistit poměr objemu krychle a kvádru.
Krychle má zadanou velikost povrchu, ovšem v jednotkách "dm3"?! To je jednotka objemu. Z toho jsi zjistila délku její strany (0,8 čeho? [dm], jednotka se musí psát). No, bylo by to tak, kdyby byl povrch krychle 3,84 dm2. Dejme tomu, že to tak má být. Jaký objem má tedy krychle s hranou 0,8 dm?
Objem kvádru jsi spočítala 76,8 dm3. Nevím, jak. Já to ze zadání a=?, b=8 dm, c=12 dm nedokážu, když není zadáno "a". Jak jsi přišla na a=0,8 dm? Nebo má snad ten poměr objemů být uveden se závislostí na parametru "a"?
Zadání je zřejmě neúplné. Z textu vyplývá správný výpočet, že a=0,8 dm, ale to je hrana krychle, o níž je v textu řeč. Pokračováním výpočtu je určení objemu krychle (0,8 dm na třetí). Ze zadání nelze určit objem kvádru - chybí jeden jeho rozměr. Objem kvádru je pro další výpočet "základem" (100%) a objem krychle (0,512 dm krychlových) je částí tohoto základu (tedy "x" %)...
P.S.:V textu je i chyba v jednotkách: povrch krychle musí být ve čtverečních jednotkách a ne v krychlových...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.