Nejste přihlášen/a.
Zdravím, mám takový problém, náš učitel chce abychom si do hudebního kroužku každý přinesli texty písniček od moravanky a já mám donést nějakou "Nežeňme sa kamarádi" . Nemůžu ji nikde najít, můžete mi někdo prosím poslat text?
Není to tohle?
Nežeňme se kamarádi, nežeňme se do vojny,
lepší se to, mašíruje, když je šohaj svobodný,
lepší se to, u muziky, tančí, zpívá, verbuje, když Ti pěkná frajárečka, věrnú lásku slibuje,
lepší se to, u muziky, tančí, zpívá, verbuje, když Ti pěkná frajárečka, věrnú lásku slibuje.
Až ma budú kamarádi na tu vojnu verbovat,
ty němčické frajárečky, budú šablu vyšívat,
slobodnému, šohajkovi, frajárečka pérko dá, šavličku mu vypucuje, aj koníčka osedlá,
slobodnému, šohajkovi, frajárečka pérko dá, šavličku mu vypucuje, aj koníčka osedlá.
Neplačte vy, frajárečky, až budeme rukovat,
však my budem na tej vojně, enom na vás vzpomínat,
až budeme, u kasárně, se šabličkú vartovat, aj když budem u muziky, s děvčatama tancovat,
až budeme, u kasárně, se šabličkú vartovat, aj když budem u muziky, s děvčatama tancovat.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.