Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Status studenta

Od: michalv* odpovědí: 2 změna:
Zdravím, chtěl bych se zeptat a zároveň bych uvítal každou radu. Letos v květnu 2019 jsem úspěšně odmaturoval. Mám obor mechatronik (seřizovač a obsluha CNC strojů). Jenomže, se stalo přesně to co už jsem já věděl na začátku 3. ročníku. Absolutně tento obor nesnáším a nejde mi. Tak jsem uvažoval o nástupu na vysokou školu, bohužel jsem se nerozhodnul a tak jsem byl nucený nastoupit v září do práce na přesně tu pozici, na kterou mám školu. A která se mi příčí. Teď se ale po pár měsících situce změnila. Vysokou školu už mám vyhlédnutou s oborem, který by mohl být pro mne zajímavější. Pro info tato škola je bez přijímacích zkoušek. Má otázka směřuje k tomuto...nechci trávit ve strojařině víc času než je nutné. A už jsem si zjistil, že jakmile budu mít papír ,,potvrzení o studiu" získávám status studenta a tím i možnost ukončení pracovního poměru. Chtěl bych ale mít jasno. V případě, že si podám přihlášku v jarním termínu a pokud vezmeme v úvahu, že zde přijímačky nejsou...kdy obdržím potvrzení o studiu? Děkuji za případné rady a odpovědi.

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

host
hodnocení

1x

Status studenta získává student až v den zahájení školního roku, například první den při zápisu, nebo jiné oficiální části zahájení školního roku, semestru, takže ani o den dřív nemůže získat například studentskou průkazku se slevou na dopravu.

Asi vás bude také zajímat jak je to s placením sociálního a zdravotního pojištění, které pracujícím vyřizuje zaměstnavatel. Platba zdravotního pojištění studentů státem je také až od dne, kdy se stane studentem a ne od přijetí, což svědčí o tom, že jste si nezjistil správné informace a přesto s nimi operujete.

hodnocení

1x

status studenta nezískáte informací o přijetí, ale až řádným zápisem na VŠ. dobu zápisu má každá škola jinak, u nás býval zpravidla koncem září, ale pamatuji i rok, kdy byl až začátkem listopadu *nevi*

mmch pokud vás práce tak ukrutně nebaví, tak přece můžete jít dělat jiného. to, že nějaký obor vystudujete, přece ještě neznamená, že se jím taky musíte živit.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]