Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vyčlenění z kolektivu

Od: kaderabka odpovědí: 2 změna:

Dobrý den, mám dotaz ohledně plaveckého výcviku. Syn je diabetik, je poměrně samostatný. Bohužel, teď jsme se dostali do vážné situace a nejsme schopni ho na kurz doprovázet. Škola mi řekla, ať si to domluvím s plavčíkem! Udělala jsem to. Ten v tom nevidí problém. Pak mi řekli, že chtějí potvrzení od diabetologa, ten v tom neviděl problém. Nakonec si nás pozvali na schůzku, kde nám oznámili, že pan ředitel si zodpovědnost nebere a že jsou mu za to vděčni. Takže nám ho vyškrtli z POVINNÉHO plaveckého výcviku. Nemluvím o tom, že na veškeré celodenní výlety musí mít doprovod, školu v přírodě, chtěli asistenta na TV. On nám má pořád za " zadkem" a je otázka času, kdy se mu děti začnou smát. A mězajímá, kde je ta hranice, co všechno můžou požadovat? Děkuji

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

To, čeho se bojíte je hodně velký nesmysl. Za jeho nemoc se mu nikdo nebude smát. Když bude v mezi dětmi oblíbený a kamarádský. ;) Všimněte si, šikanované a vysmívané děti jsou zdravé jen je, z nějakého důvodu, kolektiv nepřijal nebo oni se z něho vyčlenily. Nebojte se, kluk si poradí sám. Jen ho zbytečně neopečovávejte. S touhle nemocí se bude muset potýkat celý život a musí se to naučit. Podporujte ho, ale nevoďte stále za ručičku, neděste ho, výčtem, co všechno nesmí. Nebude to mít v životě snadné.

dolga*
hodnocení

0x

je poměrně samostatný.

-------------------------------------

To ukazuje na malé dítě? Ve školce, nebo jak? Pokud je ale větší, má přiznanou invaliditu ZTP třeba, z nějakého zdravotního důvodu, požádejte o osobního asistenta na tyto povinné kurzy, pokud lékaři v tom nevidí problém..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]