Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Bolí mě břicho jenom ve škole

Od: nicextra odpovědí: 14 změna:
Zdravím, jsem žákyní devátého ročníku základní školy a mám jeden docela nepříjemný problém.
Stejně jako většina lidí, ráda něci sním či vypiju. Obvykle s tím není žádný problém.
Tedy pokud nejsem zrovna ve škole.
Upřímně nevím s čím to souvisí, ale když ve škole něco sním nebo vypiju (krom vody), tak mě začne šíleně bolet břicho.
Není to tím, že celý den sedím a skoro se nehejbu (ve škole)?
Já fakt netuším...
Za každou rady či názor děkuji♡

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

dolga*
hodnocení

2x

Nerozumím, v čem je problém, když mám z něčeho potíže, tak to nedělám. Ráno snídám, pak kolem 13 hodiny obědvám a pak až večer večeřím. Jsem štíhlá a zdravá, dosud jsem neumřela. Tak proč to děláte? Že jíte nesmysly, pijete nesmysly...

nicextra
Ono by bylo dobrý obědvat v 13 hodin.
Blbý ale je, že když mám odpoledky, doučování a kroužek, tak končín většinou v 15 hodin. Takže něco do huby hodit musím.
alzbeta

Odpoledky - odpoledne...

Upřímně řečeno, měla jsem dvě děti na školách od ZŠ po VŠ a neznám, že by neměly možnost se v poledne naobědvat. Takže jíst prostě chcete pořád, na to čas máte...Nic víc k tomu nemám co říci.

nicextra
Ehmm... přečetla jste si vůbec článek?
Jíst čas mám, akorát mi potom šíleně bolí břicho -_-
alzbeta

Já mám jen 4 odpovědi, takže odpověd je zde :

Přečetla jsem si všechno, ale trvám na tom, že to chce pořádek v jídle. Jako člověk po operaci žaludku velmi dobře vím, o čem mluvím. Dnes jím tak, jak jsem popsala, nemlsám mezi jídly a trávení se upravilo. Pokud se neupraví jiným stylem stravování u tazatelky, slečna musí k lékaři. Je možné, že má problémy jiné - žlučník, střeva atd. To se těžko vyřeší na netu. Myslím to dobře. Já na to kašlala a nedopadla jsem dobře. A začalo to "jen" bolestí břicha...Díky nepravidelnosti v jídle.

nicextra
Taky jsem to k vám nemyslela zle, sice to mohlo tak vypadat.
Děkuji vám mockrát za radu <3

hodnocení

1x

To spíš bude problém psychického rázu. Pomohl by rozhovor s psychoterapeutem (toho se nebojte, je to dnes zcela běžné a nevypovídá to nic o Vás).

doplněno 23.12.19 17:17:

Doplňuji: o břichu je známo, že jde o centrum emocí. Může jít o nevyřešené amoce, stres apod.

nicextra
To nechápu...
Bolí mě břicho. Co by s tím dělat psychoterapeut?
Neberte to osobně, jenom bych poprosila o objasnění.
Ale i tak děkuji za odpověď <3

vo
hodnocení

0x
Bolí jako záda nebo břicho?
nicextra
09.12.19 09:46
Břicho)

hodnocení

0x

To se mi také často děje, ale myslím, že to mám z toho, že jím až když už mám velký hlad, protože musím čekat na přestávku.

lisak5

Teď ještě, co jíš, jak rychle a kombinace potravin. Některé se nedoporučují. Třeba jablko hned po jídle. Určitě je třeba ráno v klidu a dostatečně posnídat. Abys vydržela, tak nesladké snídaně, nýbrž s vyšším obsahem bílkovin. A ovoce sólo mezi jídly.

Jím asi rychle, abych to za přestávku stihla. Ovoce jím většinou samostatně. "První snídaně" je sladká - většinou jablko, banán, datle nebo raw tyčka, další většinou chleba se sýrem (někdy i s tvahorem a medem), nebo jogurt.

klera*
hodnocení

0x
Ještě doplním...divila ses, co může mít břicho společného s psychikou...No, hodně! Když je člověk ve stresu, orgány se prokrvují špatně, střeva se nehýbou tak, jak mají a žaludek je překyselený. A z toho všeho tě pak může bolet břicho. Jestli se ti to stává jenom když jsi ve škole, pravděpodobně je to tvůj případ. A k tomu se taky přidá ten nedostatek pohybu. Být tebou zajdu co nejdřív k praktickému lékaři a povím mu o tom, případně k psychologovi.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]