Nejste přihlášen/a.
Přepona(=základna rovnoramen.pravoúh. trojúhelníka) je 29 mm. Obě ramena(=odvěsny, stejně dlouhé)-každá x mm. Pyth.věta pro tento trojúh.: 292=x2+x2
841=2x2
x2=420,5
x=20,5 mm
Každé z ramen je dlouhé 20,5 mm.
znáš tento vzorec? odmocnina z přepony C se součet délky ramen trojúhelníka a protože jsou to ramena rovnoramnného trojúhelníka tak jsou steně dlouhá takže výsledek se vydělí 2. Ach jo co vás dnes učí...
no tak to sakta rozděl na dvě strany ten výsledek to co jsi vypočítal je součet a+b
mětedy vychází že 29na druhou je 841, z toho polovina je 420,5 a z toho odmocnina = 20,50
Tady se různě píší různé náznaky a občas nejasnosti, i já jsem se přepsa. Takže od začátku:
Návod: použijeme Pythagorovu větu s tím, že a = b (omlouvám se, prve jsem napsal a = c).
To znamená použijeme vzorec c²=a²+a², po úpravě c²=2a². Protože odmocnina ze dvou je 1,414, dostaneme po domocnění
c=1,414*a ; po dosazení za c = 29 a vydělení
a = 20,13
Výsledek je : délkakaždé z odvěsen je 20,13 cm. (po zaokrouhlení.)
To je přibližně polovina z toho, co uvádíte Vy, ovšem napsat "výsledek je..." není korektní odpověď, musíte napsat co to číslo znamená.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.