Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Další střední škola?

Od: juhelenedele odpovědí: 6 změna:

Dobrý den všem, již jsem úspěšně absolvoval jednu střední uměleckou školu.

Na VŠ jsem se nedostal ale mám možnost udělat si další střední školu. (mohl bych jít i do zaměstnání, ale vzhledem k nulovému uplatnění vystudovaného oboru a k tomu že nemám praxi, nikde by mě asi nevzali) Myslíte že je to dobrý krok?

Zajímalo by mě jestli pak budu například nějak znevýhodněn pokud bych chtěl dál pokračovat na VŠ?

A navíc budou nejspíš už státní maturity, takže nevím jestli by potom měla moje maturita kterou už mám nějakou váhu?

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

eulalie*
hodnocení

0x

Dobrý den, a co takhle zkusit nějakou vyšší odbornou školu zaměřenou na umění? Nebou jakoukoliv jinou vyšší odbornou školu? Myslím si, že je to lepší alternativa, než ta další střední škola. Navíc z některých VOŠ lze pak po jejich absolvování přejít na vysokou školu a dodělat si titul bakalář, magistr, doktorandské studium apod. Samozřejmě že můžete studovat i další střední školu, ale není to škoda? Když byste mohl jít na tu VOŠ?

students

no ale už je dávno po přijímačkách, myslíte že by mě někde vzali?

eulalie*

Chce to začít urychleně jednat, ještě hnedka teďka. DNES! Nemyslím si, že by všechny VOŠ měly naplněny stavy studentů. Možná tedy,že volno by měly ty soukromé (tam se ale platí školné), za pokus to určitě stojí. Některé nevyžadují totiž ani přijímací zkoušky.

lidus*
hodnocení

0x

Řešíte to bohužel dost pozdě, VOŠ začínají učit od září, jedině snad najít nějakou soukromou kde nemají dostatek studentů. Poradila bych 0 ročník VŠ ale to už je také pozdě. Zkusit rok jazykovku? Určitě by nebylo na škodu. Možná i soukromá VŠ-tam asi naplněný počet studentů nebude.Maturitu máte a dělat další mi příjde zbytečné. Napište odkud jste a co chcete studovat, jistě se tu najde někdo kdo poradí nějakou soukromou školu kde by vás ještě přijali.

juhelenedele
hodnocení

Soukromou bych neufinancoval ani s pomocí rodičů. O roce jazykovky jsem přemýšlel, avšak 30 000 po ruce taktéž nemám. Mám vyhlídlou VŠ kam bych se rád dostal, tak to asi budu zkoušet zase a důkladněji se na to připravím, mám na to ostatně rok. Voš mi přijdou k ničemu, nezaujal mě na nich žádný obor který bych rád studoval. Jenom bych rád věděl jestli myslíte že je lepší být rok na sš a mít tam jen odborné předměty (kde jsou i předměty které mi pomůžou dostat se na vš), nebo jít na pracák? Rád bych začal s vlastním podnikáním, takže myslím že na pracáku nenajdu to co hledám a nijak mi tam nepomůžou. Takle získám nějaký čas na přípravu na zkoušky a také na živnostenskou činnost. Ale pořád si nejsem jistý jestli jsem to udělal dobře.

eulalie*

Ach tak, už tomu rozumím. V tomto případě ta další střední škola není až tak špatná varianta. Horší by to bylo, kdybyste se na tu vysokou školu po roce nedostal. Co pak? Na pracák bych taky nešla, práce je asi málo i pro starší lidi, natožpak pro čerstvé absolventy středních škol. Navíc na pracáku, až byste byl mimo učení, se Vám lehce může stát, že se Vám najednou třeba nebude chtít učit. Když budete na té střední škole, budete pořád v tom učení. Tak hodně štěstí, ať se Vám daří!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]