Nejste přihlášen/a.
Myslím si, že je to správně.
Když je na začátku věty podstatné jméno nebo zájmeno, tak je "prohozen" slovosled podst. jména (zájmena) a slovesa
Am Nachmittag gehen wir mit dem Hund in den Park.
Wir gehen mit dem Hund in den Park am Nachmittag.
Když je na začátku příslovce, tak to znamená, že ten údaj je zdůrazněn.
Přepsal jsem se, oprava -
Když je na začátku věty příslovce, nebo tázací zájmeno, tak je "prohozen" slovosled podst. jména (zájmena) a slovesa
Např.
Gestern waren wir in Kino. (je zdůrazněno to včera, když se např. někdo ptá - kde jste byli včera?)
Wo waren sie gestern - Gestern waren wir in Kino.
Nezměněný slovosled je
Wir waren gestern in Kino.
Proč nejsou v první větě u chleba s máslem členy? A v druhé větě Bert není postel.
A pokud bych připustil že koukat na televizi se vás učili takhle, pak Fern bude podstaté jméno a opět u něj chybí člen. Tak jak to je teď to znamené vidím daleko.
můžete, prosím, více objasnit jak je to s tím vynecháváním členu tj. v tomto případě a tak nějak všeobecně. Já jsem se např. v jedné konerzační učebnící němčiny setkal v sekci " na nádraží " se situací, kdy v dotaze na nástupiště - Wo ist Bahnsteig 12 - setkal s tim, že Bahnsteig byl bez členu a u ostatních dotazovaných míst ( čekárna, záchody, úschovna zavazadel, přepážka atd.) byl vždy součástí jejich názvu i člen.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.