Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Prostorový dávkový ekvivalent výpočet

Od: martinru odpovědí: 2 změna:
Dobrý den, mám za úkol tento příklad.Pilot stráví průměrně 15 h týdně ve výšce 11 km nad mořem, kde je vystavený účinkům kosmického záření. Příkon prostorového dávkového ekvivalentu je 7 µSv/h. Jaká bude hodnota ročního prostorového dávkového ekvivalentu od tohoto zdroje, jestliže v roce pracuje maximálně 50 týdnů? A výsledkem má být 5,25 mSv.Vypočítal jsem si, že na rok je to 750 hodin, kdy je vystaven tomu záření. Pak jsem se trojčlenkou snažil dostat k výsledku, ale to mi nijak nevyšlo ani v různých kombinacích. Bohužel vzoreček nemůžu nikde ani za boha najít. Neporadil by mi někdo, jak se mám dál posunout? Nechci to od nikoho vypočítat, jen poradit, jak na to.Děkuju moc

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

miraest
hodnocení

2x

Tech 750 hodin vynasobte prikonem: 750h * 7uSv/h = 5.25mSv

martinru
hodnocení

Ježiš, strašně moc vám děkuju! Jsem pitomec, nedošlo mi, že je to těch 7 uSv na hodinu a počítal jsem to jakože padá 7 uSv na 15 h. Ještě jednou moc děkuji

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]