Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kolik hodin je digitálně čtvrt na sedm

Od: scorpia odpovědí: 18 změna:
Kolik hodin je digitalne ctvrt na sedm?
Dekuji všem za odpovědi:).
zámek
administrátor uzavřel tuto otázku

18 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

26.11.19 06:29
hodnocení

1x

6:15

hodnocení

0x

asi nechápu otázku, ale myslíte 6:15?

krtek*

já to vysvětlím...ve světě je teď moderní být blbej a neučit děcka základní věci jako např. jak se poznávají ručičkový hodiny, takže umí poznat jen digitální...když jim pak člověk řekne právě např čtvrt na sedm, tak jsou z toho na větvi...v anglii už to došlo tak daleko, že studenti při zkouškách byly "tak vystresování" že si museli furt dopočítávat kolik jim zbývá času což bylo prej hrozný, takže jim všude vyměnily hodiny za digitální...to je co?:)

...a to si představte, že byste řekl, že je za 8 minut půl deváté. *smich*

Kam ten svět spěje... :(

krtek*

mám kamaráda a jednu dobu když se ho člověk zeptal kolik je hodin tak s ledovým klidem odpovídal např. "za 15min půl pátý"*smich*

Nebo třeba za 8 minut bude poledne...

Nejdřív jsem si myslel že dotaz je legrace.Ale když vidím jak se svět mění v lidi "Držící 24h mobil v ruce se sklopenou hlavou" tak se vlastně nedivím.

lipanek
26.11.19 07:42
hodnocení

0x

06. 15

hodnocení

0x

Malý chlapeček se na zastávce busu ptá, v kolik bus odjíždí. Pán odpoví: "V 6.15" a klučík si povzdechne "A zas vím prd."

hodnocení

0x

Čtvrt na sedm je digitálně stejně jako analogově, to je štěstí, protože se to nemusí nijak přepočítávat.

Ovšem na digitálních hodinách by to mohlo být čtvrt na sedm A.M. a na analogových P.M. a to už je potom zmatek, to uznávám.

hodnocení

0x

čtvrt 15 minut

půl 30 minut

třičtvrtě 45minut

Čtvrt na osm je vždy čtvrt na tu danou hodinu, takže 7:00 a čtvrt na na osm je 7:15. Nevím jak to lépe vysvětlit.

Půl osmé je pochopitelně půlka 8mi hodin, takže 7:30

Třičtvrtě na 11 je opět na těch jedenáct, takže 10:45

Já to pochopil až v 9 třídě při výuce angličtiny a výuky hodin. Měli jsme dobrou učitelku. Odmalička jsem nosil digitálky a nyní v autě mi příjde přehlednější čumět na analogové, ale stále je čtu nejlépe jako digitálky. Čtvrt a třičtvrtě jsem se musel naučit k vůli staré generaci, ale málokdy se ptám na čas, když ho sám nosím na ruce.

"Já to pochopil až v 9 třídě"

Vždyť říkám - kam ten svět spěje? Mě to učili už v 1. třídě na základce jako základní znalost pro život (pro mě to nebylo těžké, hodiny mě učil dědeček podle velkých pendlovek v kuchyni už od nějakých 5 let - mimochodem - ty hodiny stále jdou naprosto přesně). Každý žák měl bílý papírový ciferník (cca 30 x 30 cm) s hnědými ručičkami. Učitelka řekla nějaký čas a my ho museli na tom ciferníku nastavit. Taky se to známkovalo.

krtek*

gumidek: tim bych se moc nechlubil, že ses naučil poznávat hodiny až v 9.třídě...za to bych se styděl..

hodnocení

0x
Když jsem se před nedávnem osobně setkal se studentem pražského gymnázia a on nedovedl na normálních hodinách poznat kolik je, myslel jsem si, že si ze mě dělá legraci.
Jak vidno, nedělal.
By mě zajímalo, jak se to třeba bude dělat na radničních věžích? To se orloje sundají a dají místo nich obrovský digitálky?
Nebylo by lepší takovýhle základy učit ve škole?
krtek*

to mají učit rodiče a ne školy...a proto je ten problém...rodiče si myslí, že je to naučí ve škole..a škola nemá důvod nebo povinnost, tudiž je to nikdo nenaučí a vzniká taková situace

Jenyku, ujišťuji Vás, že hodiny (analogické) se v 1. a 2. třídě ZŠ učí.

Ale v zemi, kdy Vám 50% lidí řekne, že ve škole se učí samý hlouposti a k ničemu to nebude, to prostě nemůže stačit.

krtek*

naufraggo: no já k té skupině patřím taky...a tuhle vizi hlásám už dobrých 20let...příkladem buď dotaz trochu níže "definiční obor"...to je přesně ta informace, bez které můžu klidně žít a je mi absolutně k ničemu...naopak poznávání hodin beru jako základ a nutnost

elane
hodnocení

0x

Já se dřív divila, že lidi v USA nedovedou pochopit evropský systém udávání času po 12 hodině, tedy: 13, 14,15,16 atd. hodin. Takovým způsobem v USA udávají čas jenom vojáci, ale civilisti to naprosto nechápou, oni uvádějí pouze číslovky do 12, tedy stejné dopoledne i odpoledne, jenom mění to svoje AM (dopoledne) a PM (odpoledne).

V některých filmech z vojenského prostředí je sice uveden náš systém, ale pak u časového údaje musí být uvedeno: ZULU time (vojenský čas),. Přišlo mi to úsměvné.

Jak se zdá dneska je situace u nás ještě horší. *sok*

hodnocení

0x

Jsem si vzpoměl na jednu "hádanku" z dětství.

Kolik hodin je půl deváté bez půl páté, dvě a půl třetí? ;)

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]