Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Školní zralost

Od: macek81 odpovědí: 2 změna:
Dobrý den chtěla jsem se poradit mám syna,kterému bude za měsíc 6 let. Byl letos vyšetřován pro podezření na vývojovou dysfagii,která se nepotvrdila,ale psychologicke vyšetření odhalilo mentální zralost mého syna skoro o rok mladší l. Začali jsme se synem intenzivně pracovat, rozvijet a za půl roku udělal velký skok. Kámen úrazu je že mi dnes učitelky ve školce řekli, že mého syna navrhují na odklad. Úplně s tím nesouhlasím, neumím si představit,že syn bude mít 8 let na začátku první třídy a bude tam s 6 letymi dětmi. Poradite mi jak postupovat?

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

tak ještě máte čas. pokud jste si jista, že odklad nechcete, tak nijak postupovat nemusíte, prostě na jaře dítě zapíšete do školy. pokud si jista nejste, tak chlapce objednejte do pedagogicko-psychologické poradny na vyšetření a zařiďte se podle výsledku vyšetření. akorát bych ho tedy asi neobjednála na teď, ale spíš až na dobu blíž k zápisům, nicméně zavolat tam včas, aby měli volný termín.

hodnocení

2x

Počkejte si na zápis, kde se o synově školní zralosti také něco dozvíte, a před ním můžete syna objednat ještě jednou na vyšetření v PPP. Někdy je vhodné při zápise posouzení ze strany učitelů, kteří dítě neznají. (Ale většinou učitelky ve školce dost dobře vědí, které dítě je schopné započít školní docházku. Mají jich tam každý rok 25 a vědí, jak zralý předškolák vypadá. Fakt.)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]