Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Since and for

Od: kika2001 odpovědí: 3 změna:

Dobrý den, zkontrolujete mi někdo jestli mám ve větách správně since nebo for? Díky
It hasn rained in parts of Australia since 1990s.
The floods in India have been more serious since the past few years.
It has been impossible to farm in parts of Australia since severel years.
There have been fewer polar bears and penguins since 1988.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Použití since ve 2. a 3. větě není správně. A dokonce bych asi nepoužil ani for. Ve 2. větě bych použil during, ve 3. větě jde o význam věty a podle toho o její formulaci. Ve 4. větě záleží na jejím významu, ale asi bych to ponechal.

newbie*
hodnocení

0x
Since by znamenalo něco ve stylu "od" a for "po dobu". Tudíž je 2. a 3. špatně.

elas
hodnocení

0x

Ahoj, jak už ostatní psali.
První a poslední větu máš správně. U druhé a třetí věty bys měla použít "for"
For se používá, pokud určuješ jak dlouho něco trvá, po jakou dobu to tak je. Například kdybys chtěla říct Bydlel jsem tam 5 let - I lived there for 5 years.
Since se pojí s nějakým určitým časem (datem), odkdy něco trvá až do teď. Například Bydlím tu od mých 5ti let - I have lived here since I was 5 years old. Nebo Bydlím tu od roku 1950 - I have lived here since 1950.
Doufám že jsem pomohla to trochu pochopit.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]