Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

O čem mluvit v mluvnickém cvičení?

Od: vittadyjev odpovědí: 1 změna:
Dobrý den.
Chodím do 8. třídy na ZŠ a potřeboval bych pomoct se zvolením témata o kterém budu mluvit. Mám mluvit 15 minut před tabulí o libovolném tématu. Vemte si, že 15 minut je opravdu dlouhá doba, takže je možnost, že to spolužáky přestane bavit. Proto potřebuji něco, co by je zabavilo i v jejich věku (13-14 let). A nepište mi prosím komentáře typu: Musíš mluvit o koníčcích, nebo o něčem co tě baví. Spíš bych potřeboval nějaké nápady.
Děkuji.

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Co nějaký vtipný příběh? Nemusí to být, co se stalo Tobě, něco si vymysli nebo vyprávěj o tom, co se stalo někomu jinému. Zkus se inspirovat v nějakých talk show. I když tohle by zase bylo o dost náročnější.

Nebo slíš zkus vyprávět o nějaké knížce nebo filmu, něco hodně napínavého/zajímavého. Třeba mě napadá film Who am I/Žádný systém není bezpečný.

doplněno 17.11.19 10:24:

Radím Ti tohle ze třech důvodů:

1) poutavý obsah nech na profesionálech - autorech, ty se soustřeď na charismatický projev a správnou češtinu

2) film není moc známý, vyprávěním Titaniku bys tolik nezabavil

3) já osobně neviděla film s koncem, který by mě víc překvapil

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma mluvní cvičení

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]