Nejste přihlášen/a.
Ahoj,
nikde nemohu dohledat průzkum veřejného mínění zaměřený na další směřování země , který proběhl po 17. listopadu a by l zveřejněn koncem téhož roku.
Zajímá mě, co z tohoto průzkumu vyplynulo.
Dobrý den, pochybuji, že takový průzkum existuje. Do 17. listopadu 1989 zde nebyla organizace (instituce), která by takový průzkum mohla udělat (svobodně a ještě by našla ochotné i nebojácné lidi, kteří by beztrestně řekli svůj názor). Pochybuji i o tom, že by taková instituce vznikla hned do konce roku 1989, protože doba byla nejasná a hektická - navíc, průzkum by byl poměrně zbytečný, protože byla všeobecná a většinová euforie k návratu normálních pořádků a k návratu do Evropy (průzkum by vyšel jednoznačně). Ostatně, takovým "průzkumem" byly až první svobodné volby (s vysokou volební účastí a poměrně jednoznačným výsledkem). Proč si myslíte, že něco takového vzniklo? Zdravím!
Kdyby byl, vyplynulo by z něj, že změny v roce 1989 naprosto nesplnily očekávání. Pamatuji několik perliček z úst Václava Havla:
- Musíme si utáhnout opasky, ale cca za 6 let (tedy míněn rok 1996) budeme na stejné úrovni, jako Západní Německo (tehdy ještě byla NDR a NSR).
- Nebudou žádné dotace, proč má např. gulášouvou konzervu dotovat někdo, kdo guláš nerad. Jestli její výroba přijde na 50.-Kč, tak ať stojí 50.-Kč. Pokud ji za tu cenu nebude nikdo chtít, nemá smysl ji vyrábět.
- Nezaměstnanosti se nemusíte bát.
mak - já jsem podobné odhady budoucnosti slyšel z úst panů Zemana, Klause či Komárka (a jistě i dalších). Ostatně, děje se to i nyní (viz vize pana Babiše o firmě ČR) .
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.