Nejste přihlášen/a.
Zdravím. Dostala jsem se do velmi nepříjemné situace. Od základní školy bojuji s absencí, každý rok. Mám hodně slabou imunitu, jsem chudokrevná a z toho hodně slabá. Bohužel jsem s mou dětskou doktorkou neměla dobrý vztah, za jakýkoliv problém se mi jen vysmála a měla narážky a já se k ní potom hrozně bála chodit. Léčím se proto vždy doma, ikdyž mám horečky skoro 39. Již nyní jsem přesáhla povolenou absenci. Problémem je, že nemám u lékaře záznamy z mých nemocí, když jsem je s ní neřešila, tzn. že nemám ve škole jak prokázat, že to opravdu neflákám. Známky mám v každém předmětu hezké. Mohu být k maturitě nepřipuštěna? Bohužel nevím, jak takovou situaci řešit.
Helena
Heleno. promiňte, nebude to příjemné čtení.
O procentu absencí snad víte od prvního ročníku a nebo vám škola razantně změnila procento absencí až v posledním ročníku? Vy jste to nevěděla? Tato situace nenastala ze dne na den.
Co vám bránilo navštívit vždy dětskou lékařku a léčit se sama jak uznáte za vhodné, když si myslíte, že máte větší znalosti než MUDr. Navíc imunitu léči imunolog, ne dětská lékařka.
Nyní vám nezbývá nic jiného než se pokusit dohodnout ze školou a nebo opakovat ročník.
K maturitě má právo dle zákona jít každý, kdo ukončí 4.ročník a ten jde ukončit tak, že žák bude klasifikován a prospěje ze všech předmětů DRUHÉHO POLOLETÍ.
Takže v prvním pololetí můžeš být neklasifikovaná a nebo mít pětky na vysvědčení a přesto můžeš 4.ročník úspěšně ukončit.
Můžeš si přečíst Školský zákon. Jsou tam zajímavé informace o studiu na SŠ (zhruba kolem §65). Na webu školy si přečti Školní řád. Doplňuje Školní zákon (absence, omluvy, klasifikace, ...).
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.