Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vysoká absence v maturitním ročníku

Od: helena* odpovědí: 3 změna:

Zdravím. Dostala jsem se do velmi nepříjemné situace. Od základní školy bojuji s absencí, každý rok. Mám hodně slabou imunitu, jsem chudokrevná a z toho hodně slabá. Bohužel jsem s mou dětskou doktorkou neměla dobrý vztah, za jakýkoliv problém se mi jen vysmála a měla narážky a já se k ní potom hrozně bála chodit. Léčím se proto vždy doma, ikdyž mám horečky skoro 39. Již nyní jsem přesáhla povolenou absenci. Problémem je, že nemám u lékaře záznamy z mých nemocí, když jsem je s ní neřešila, tzn. že nemám ve škole jak prokázat, že to opravdu neflákám. Známky mám v každém předmětu hezké. Mohu být k maturitě nepřipuštěna? Bohužel nevím, jak takovou situaci řešit.

Helena

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

id
hodnocení

0x

Heleno. promiňte, nebude to příjemné čtení.

O procentu absencí snad víte od prvního ročníku a nebo vám škola razantně změnila procento absencí až v posledním ročníku? Vy jste to nevěděla? Tato situace nenastala ze dne na den.

Co vám bránilo navštívit vždy dětskou lékařku a léčit se sama jak uznáte za vhodné, když si myslíte, že máte větší znalosti než MUDr. Navíc imunitu léči imunolog, ne dětská lékařka.

Nyní vám nezbývá nic jiného než se pokusit dohodnout ze školou a nebo opakovat ročník.

lenn
hodnocení

0x
Je zacatek listopadu, kdyz do pololeti nebude chybet, budete hodnocena. Od druheho pololeti chybet minimalne, myslim ze je 30% na jednom predmetu. Takze kdyz presahnes dostanes v dubnu N a k maturite v zari, takze si pekne rozmysli jak a s cim budes nemocna. Mozna by nebylo na skodu zajit k doktorovi, protoze nejspis nejsi dolecena a furt se ti vraci nemoci. A posledni jsi uz dospela takze muzes do 19 let prestoupit k praktikovi

lmgify
hodnocení

0x

K maturitě má právo dle zákona jít každý, kdo ukončí 4.ročník a ten jde ukončit tak, že žák bude klasifikován a prospěje ze všech předmětů DRUHÉHO POLOLETÍ.

Takže v prvním pololetí můžeš být neklasifikovaná a nebo mít pětky na vysvědčení a přesto můžeš 4.ročník úspěšně ukončit.

Můžeš si přečíst Školský zákon. Jsou tam zajímavé informace o studiu na SŠ (zhruba kolem §65). Na webu školy si přečti Školní řád. Doplňuje Školní zákon (absence, omluvy, klasifikace, ...).

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]