Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Gympl nebo konzervatoř?

Od: pavtumov* odpovědí: 3 změna:

Ahoj.
Právě studuji na gymnáziu(4-leté). Jsem v prváku. Už v 8.třídě jsem se rozhodovala, jestli mám jít na konzervatoř a nebo nejdříve jít na nějakou střední a až potom si dodělat konzervatoř. Nakonec jsem se rozhodla jít na SŠ. A protože jsem nevěděla, co chci dělat šla jsem na gympl. No a teď jsem tam a mám takový pocit, že jsem se rozhodla špatně. Mám strašně málo času na cvičení (hraji na klavír) a strašně mně to štve. Už dlouhou dobu vím, že bych chtěla jednou učit v ZUŠce. Jenže rodiče mi říkali, že absolventi konzervatoře mají málo možností jak se uplatnit. Jenže já i přesto vím, že bych na konzervatoř prostě chtěla jít. A proto se chci zeptat.Co všechno se dá dělat nebo studovat po konzervatoři? Má vůbec smysl dokončit gympl? Nebylo by lepší jít na konzervatoř? A nešlo by to náhodou nějak skloubit dohromady? Např. denní studium konzervatoře + dálkově gympl? Děkuji za odpovědi.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

kepler*
hodnocení

3x

Když ses rozhodla jít na gympl, udělala jsi dobře. Už sis promyslela, jakou bys měla kvalifikaci po absovování konzervatoře a jakou po gymplu? V prvním případě bys mimo uplatnění v hudbě měla kvalifikaci ZŠ, ve druhém neomezené možnosti. Znám pár muzikantů s konzervou i bez a pokud zrovna nejsou fakt dobří, jsou to nuly. Hudba ti vždycky může zůstat jako koníček.

foto
hodnocení

1x

Konzervatoře jsou sice vyšší odborné střední školy ale, pokud to přeženu, jsou to taková umělecká učiliště. Vychovají např. odborníka v hudbě ale všeobecné ucelené vzdělání moc není. Zkuste se například zajímat o hudební gymnázium, které je v Praze a v některých dalších městech. Měla byste gympl a zároveň se věnovala hudbě. Poichopitelně však méně, nežli na konzervatoři. Nebo zvolte vámi uvažovanou variantu gympl a konzervatoř. Mějte však na paměti, že na konzervatoři je s ohledem na cvičení hry, časová náročnost. Pokud vás hraní baví a máte talent, rozhodně hudbu neopouštějte.

hodnocení

0x
Musím se zastat té představy že bys po konzervatoři mohla jít učit. Teda pokud bys se nechytla v nějakém slušném orchestru který by tě uživil líp a učení si k tomu nevzala jako vedlejšák. Učitelů na ZUŠ není nikdy dost a poptávka dětí převyšuje nabídku takže školy musí děti odmitat. Děláš jen odpolední takže máš celý týden do oběda volno. Platově jsou na tom učitelé ZUŠ lip než učitelé v základním školství s dlouholetou praxí. Pracovní doba je 4 dny v týdnu plus pátý den na přípravy takže máš jeden den volna k dobru. O cca 3 měsících dovolené ani nemluvím . Jen mít na ty malý smrady žaludek a nezabít je :)
Navíc je teď velká poptávka po doučování klavíru od učitelek které si musí dodělat peďák.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]