Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Odstavce v slohové práci

Od: an009 odpovědí: 1 změna:
Prosím poradi mi někdo s rozdělením odstavců?
Ráda bych vám představila svou oblíbenou literární postavu Harryho Pottera ze stejnojmenných filmů a knih od J. K. Rowlingové.
Na úvod by bylo asi dobré říct,že Harry Potter je mladý čaroděj, který studuje na kouzelnické škole v Bradavicích.Harry je spíše menší a hubený dvanáctiletý chlapec se zářivě smaragdovýma očima, které zdědil po své matce. Nosí nepříliš moderní brýle a pod mohutnějším nosem se skrývá poněkud užší pusa. Jeho tmavé, husté a věčně rozcuchané vlasy schovávají jizvu ve tvaru blesku,která mu zůstala jako smutná památka po události,kdy zlý čaroděj jménem lord Voldemort zabil jeho rodiče. Díky jizvě je také nazýván jako "chlapec, který přežil". Jeho šat, když je v kouzelnické škole, tvoří dlouhý černý hábit, ovšem když je doma u svých nevlastních rodičů Dursleyových na prázdninách, nosí starý svetr, tričko a kalhoty se zašitými dírami jako každý kluk. Jednou z vlastností, které na Harrym obdivuju je jeho statečnost. Rád pomáhá přátelům a je schopen se pro ně obětovat. Bojuje proti zlým úmyslům nebo zlým věcem společně se svými kamarády Ronem a Hermionou. Ve snaze dozvědět se něco o své minulosti, dostává sebe i své kamarády často do velkého nebezpečí. Po svých rodičích získal Harry kouzelnické schopnosti. Je zdvořilý, srdečný, chytrý,často se podceňuje,ale také někdy nedokáže přiznat svou chybu. Mezi nejhorší vlastnosti Harryho patří neustále neučení, chození pozdě do hodin, porušování školního řádu,ovšem vždy pro dobrou věc.
Postavu Harry Pottera jsem si zvolila ke své charakteristice kvůli tomu, že jsem viděla i četla několik dílů a lákají mě všechna jeho dobrodružství.

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

iz*
hodnocení

0x

V té práci je několik "celků". Zkus si udělat osnovu (to bys měla už před zařátkem psaní) a pak text ročleň podle osnovy a změných celků.

Pozor na záměnu kvůli a díky.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]