Nejste přihlášen/a.
Dobrý den.
Nedávno jsem se poprvé v životě dostal do situace, kdy jsem se poprvé v životě pobil. Stalo se to před školou, kde byla spousta lidí, která se na mě a mého protivníka při tom dívala. Začalo to tak, že přišel a hned mě praštil, načež jsem mu vrátil 2 háky. Dal jsem mu dost dobrých ran, kdy zatřásl hlavou a nedokázal pořádně ani stát na nohou a když mě chtěl praštit, snadno jsem se ranám vyhýbal. Když už byl boj skoro u konce, pořád ode mě uskakoval a tak jsem na něj zařval "Neuskakuj jak píča", načež zastavil a dostal pravý hák.. Zatrmácel se a řekl, že jsem mu dal dobrou ránu.. Boj trval zhruba 5 minut, takže jsme oba nemohli ke konci s dechem a on se mě otázal, jestli ještě můžu, načež jsem mu odpověděl "Já ano". Někdo z diváků zařval, ať toho necháme. Přiběhl učitel a řekl, že toho máme nechat, takže jsme toho nechali a rozešli se do školy. Dostal jsem pár dobrých ran, kdy mi zabrněla hlava a cítil jsem, jak se mi do tváři vylila krev. Jde ale o to, že ten samý den mě můj nepřítel ve škole provokoval a řekl, že to neskončilo a bude to pokračovat. A tady se dostávám k hlavnímu důvodu proč sem píši. Vím, že dokážu snést ránu, vím, že ji taky dokážu dát, ale když říkal, že bude pokračování, vyvolalo to ve mně smíšené pocity. Bitky mě od malička přitahují, ale tohle byla moje první zkušenost (17 let). Po skončení bitky jsem měl dobrý pocit, ale jakmile jsem zaslechl, že se bude pokračovat dostal jsem něco jako strach. Jak jsem již psal, dokážu snést ránu a taky ji dát, ale kdyby k tomu mělo dojít znovu, chci se naučit tento "strach" ovládat a nemyslet na to.. Je to jen o zkušenostech a praxi? Myslím tím, jestli se to po více takových situacích zlepší, nebo ne.. Nikdy před bitkou necouvnu, ale tenhle pocit mám strašně nerad a chci se ho naučit ovládat, nebo se ho rovnou zbavit. Budu rád za každou radu, děkuji. A jen jako doplněk, můj soupeř se nebil poprvé, byl v tomhle zběhlý, šlo to vidět v jeho pohybech a taky tím, jak mě i po boji provokoval a chtěl přídavek i přesto, jak se choval během té bitky.
Určitě nechoď nikam stranou když tě bude lákat...na 99% to bude léčka kdy si k sobě vezme několik kamarádů a seřežou tě jako žito. Dostal po hubě,bude se chtít pomstít a ví že na to čestně nemá. Jednou jsem taky do takový boudy na škole padnul a rozchodil jsem to dost těžce. Na škole jsem hůř mluvil,což se se mnou táhne celý život takže si mě podobní zakomplexovanci vybrali,když na mě jeden z nich vyjel a dostal ode mě v rovném boji po tlamě nezkousnul to...zval mě na odvetu,jako vůl jsem šel a dopadl jak dopadl,proti 6 jsem neměl šanci.
Dobrý den. Ano, zde bude nejlepší věnovat se místo tohoto patrně nějakému bojovému umění - přesně tam se učí jak strach v takových situacích zvládat. A před tím se ještě trošku zamyslet hlavou jestli to co děláte je v uvedené souvislosti normální. Střeste se však používat jakékoliv násilí v budoucnosti někde na veřejnosti, v opilosti atp. Jestli se o to párkrát pokusíte dříve nebo později bude slzný plyn v obličeji to nejmenší co budete mít - nehledě na to že nůž nebo dokonce střelnou zbraň u sebe nosí v každém okamžiku daleko více lidí než si myslíte. S rozpáraným břichem v louži krve vám budou všechny háky, bojová umění či případně roky strávené v posilovně a zkušenosti z bitek před školou platné jako mrtvole zimník.
Dobrá otázka. Tak poslouchej. On se tě bojí. Ten strach je u něj. Je to jeho boj poraženého ega. Každý další boj odmítni a pokud nepřestane jdi za ředitelem, protože nakonec to odeseš ty. Kdyby tě i přesto napadl, tak ho chyt pod krkem do zámku a dokud nezaklepe (konec) před osatníma svojí potupu, tak ho drž než zaklepe. Snaž se tomu ale vyhnout. On prohrál a neunesl to, tak vyhrožuje. To je normální u většiny zbabělců.
co je tohle za dotaz? Jak dva pitomci hrajete divadlo pro ještě pitomější obecenstvo a teď se ptáš jak ho zahrát znovu a lépe? Jestli se chceš mermomocí rvat, tak snad jdi do ringu, ne?
Já jsem se taky párkrát dostal do problému. Pak stačí nákrok levou nohou nalevo od něho, zblízka uchopit a strhnout ho napravo přes nakročenou levou nohu. Za dvě vteřiny je po bitvě. Ať je to kdo chce, padá na záda, přitom si narazí kostrč, vyrazí dech, třískne se do hlavy a hned tak nevstane. Čím je větší, tím hůř pro něho. Je ti jasné o co jde? Jedná se o jeden z ostrých hmatů jiu jitsu, kdy i malá a slabá žena takhle složí stokilového chlapa.
no já jsem si to myslel. Radu jsem ti dal, ne? Ptal jsi se jak ovládat strach při boji a já jsem ti poradil naučit se jeden hmat a je po strachu. Prostě víš, že zvládneš každého agresora.
A druhá rada, kterou jsem ti taky dal : Jestli se chceš rvat, jdi někam do ringu. Tam je tvoje místo. Jsi začínající psychopat a proto nelez mezi normální lidi.
Teoreticky ano, prakticky si tě může místo pádu na záda přitáhnout pod sebe , udělat si žíňenku a o zem sebou práskněš ty. Nebo tě při tom tvým nákroku vezme kolenem do koulí a na strhávání rychle zapomeneš.
U těch bitek opatrně, pád hlavou na zem může být konečná a bude se řešit mezi nutnou obranou a vraždou. A na omdlení stačí trefit bradu...
Nejlepší řešení je bitce se vyhnout a boj si nechat do ringu...
A co je tohle za radu? Nechci žádné rady, které se týkají Jiu Jitsu a podobných sraček, pokud jste se k tomu ve zprávě nedočetl, chtěl jsem radu jak se při takových situacích chovat a jak ovládat "strach". Chytré rady o tom, jak vykračovat levou nohou a házet lidi na zem si nechte pro svého syna, kterého máte, nebo možná teprve budete mít, děkuji.
Jak můžete někoho nazvat psychopatem, když plně neznáte okolnosti celé této události.. Nevím, jak byste problém ve vašich 17 letech řešil vy, ale opravdu jsem neměl v plánu si nikomu stěžovat a volat o pomoc.. Chlapec měl asi špatný den a když šel po školní chodbě, díval jsem se na něj, protože mi někoho připomínal. Když si mě všiml, řekl, ať nečumím, nebo dostanu přes hubu. Když vám tohle někdo řekne před velkou skupinou lidí a vy sklopíte zrak, uši a všechno ostatní, ztratíte respekt. Nejde ani o to, jak by se na mě dívali oni, ale o to, jak bych se cítil sám. Utíkat před výzvami a problémy není mojí silnou stránkou a pokud vaší ano, tak vám za tyhle rady děkuji, ale bohužel se s nimi nehodlám stotožnit. Co se týče vaší druhé rady, do ringu půjdu, to se nebojte, ale kdo jste, abyste mi říkal kam mohu, a nemohu "lézt"? Vyvolávat "bitky" a bránit se, když už se do ní dostanete, v tom je velkej rozdíl, řekl bych. Podle mě pane, je to otázka cti a pokud vy byste si ji nechal nějakým hlupákem vzít jen proto, že si na vás snaží nahnat ego a pověst, je mi vás upřímně líto. A ačkoli byly vaše rady z větší části zbytečné i tak vám za ně děkuji.
S tímhle stylem snadno můžeš brzy řešit placení doživotních následků nebo i vraždu, stačí jednou trefit KO, on vezme hlavou o beton a je to. Vůbec nejde o utíkání před konfliktem a zbabělost, ale i to že to snadno může mít následky a podobný konflikt je naprosto zbytečný. On má jen blbé kecy, ty se necháš vyprovokovat k bitce před svědkama. Hrdost fajn, ale mysli trochu dopředu. A ano jsi psychopat.
No,pět minut boje,několik háků,samá dobrá rána,bezproblémové vykrytí a poté odchod po svých,první bitka v životě.... To nebyl boj,to byla obyčejná rvačka. Moc se díváš na filmy,normální netrénovaný člověk zalehne po první dobré ráně. A až o něco fakt půjde a opravdu budeš bojovat,budeš pod adrenalinem,na strach a háky zapomeneš,budeš kousat,škrábat,zarývat prsty do očí a pokud to zvládneš,do patnácti vteřin oponenta zneškodníš,to teprve bude boj... A věř,že to není hezký zážitek ani pro jednu stranu... Příště radši uteč.
Důležitá je rychlost a obratnost, kdo dřív zasáhne protivníka, je ve výhodě. Ale je otázkou, nakolik se taková bitka vyplatí. Předpokládám, že asi budete bojovat bez pravidel a rozhodčích, občas nějaká ta rána do obličeje, do rozkroku... Ale pokud v zápalu boje někomu tak trochu přerazíte nos nebo vyrazíte zuby, můžete se dostat k soudu a budete platit nemalé částky.
Nebylo by lepší se udobřit a začít spolu trénovat třeba v nějakém bojovém sportu pod vedením trenéra? Box, judo nebo jiný kontaktní sport.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.