Nejste přihlášen/a.
Podle mého názoru chemie je přírodní věda jako matematika a fyzika, ale je velmi odlišná. Myslím si, že úspěšný fyzik nemusí znát chemii ani biologii (samozřejmě záleží na oboru). Ensteina chemie nezajímala. Fyzik se bez matematiky skoro neobejde. Chemik není matematik ani fyzik. Chemik nepotřebuje vědět co je to počítání s vektory, za to fyzik musí umět počítat s vektory, ale když budeš umět matematiku, tak ti to může pomoc. Matematik ani fyzik nepotřebuje umět oxidaci a redukci, ale chemik ano. Abych ti odpověděl na otázku. Ne nemusí dobry chemik umět matematiku. Spíše bych se bál, jestli tu chemii spíš chápeš nebo učíš nazpaměť? Toto otázku so zopovíš už sám.
Přesto si dovolím tvrdit, že lidé kteří si zaslouží označení geniální, jsou natolik erudovaní, že zvládají i vedlejší obory aspoň na takové úrovni, aby je to při práci na jejich preferovaném směru nijak neomezovalo. Věřím, že i ten spomínaný Einstein, pokud by při svém bádání chemii potřeboval, jistě by v ní byl výborný taky.
Opakuji to tady už vícekrát.Vědě jsem se věnoval mnoho let.Především chemii.Nechci tvrdit,že jsem geniální,ani si to nemyslím.Snažil jsem se pracovat vřdy na !plné pecky".To vyžaduje poctivý přístup k chemii,.Výsledkem ve výzkumu je vyřešený výzkumný úkol.K tomu není vyžadovaná genialita,ale poctivá práce.K chemickým výzkumům je ale zrovna matematika dost potřebná.
Všeobecně geniální člověk je vlastně charakterizován čím?
JABRAKA
Taky bych se zeptal, co považujete za genialitu.
Mimochodem, chemie bez fyziky je jen lego. Říká jen která kostička do které zapadne, jak je lze kombinovat. Neřekne nic o rychlosti reakce, o energii, o rovnováze, o vlivu teploty, katalyzátorech. A fyzika (obzvlášť ta "chemická") bez matematiky jsou jen písmanka, ne slova a věty ..
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.