Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Musí být geniální chemik výborný matematik?

Od: iamdanger odpovědí: 14 změna:
Musí být geniální chemik výborný matematik? Bude stejně úspěšný chemik, pokud by měl na střední škole z matematiky 3 anebo, pokud by měl za 1? Nebo k práci chemika není potřeba pokročilejší matematika na lepší úrovni?

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

No,především bych nezaměňoval matematickou genialitu s jedničkářstvím.

iamdanger
hodnocení

Téměř vždy matematicky talentovaný žák bude mít z matematiky za 1.

Jednak je tu to "téměřˇ, a druhak: jste si jist, že to platí i naopak?

dii
hodnocení

Einstein měl na maturitním vysvědčení z matematiky, fyziky a dějepisu za 6. Z chemie za 5 a rozmezí bylo od 6 do 1, kdy 6 je nejlepší známka.
05.11.19 17:03

No a?

nsns
hodnocení

0x

Podle mého názoru chemie je přírodní věda jako matematika a fyzika, ale je velmi odlišná. Myslím si, že úspěšný fyzik nemusí znát chemii ani biologii (samozřejmě záleží na oboru). Ensteina chemie nezajímala. Fyzik se bez matematiky skoro neobejde. Chemik není matematik ani fyzik. Chemik nepotřebuje vědět co je to počítání s vektory, za to fyzik musí umět počítat s vektory, ale když budeš umět matematiku, tak ti to může pomoc. Matematik ani fyzik nepotřebuje umět oxidaci a redukci, ale chemik ano. Abych ti odpověděl na otázku. Ne nemusí dobry chemik umět matematiku. Spíše bych se bál, jestli tu chemii spíš chápeš nebo učíš nazpaměť? Toto otázku so zopovíš už sám. :)

iamdanger
hodnocení

Děkuji za odpověď. Nejdříve bych chtěl podotknout, že já chemikem nechci být a ani kdybych chtěl, tak o sobě nebudu tvrdit, že jsem geniální. Geniální je moje sestra. Jenže ji jaksi nejde počítat. Hraje šachy, takže bych řekl, že má lehce nadprůměrné logické uvažování. Tudíž, podle Vaší odpovědi by měla být úspěšná, pokud matematika není zase tak důležitá pro zaměstnání vědce - chemika.
dusger*

Přesto si dovolím tvrdit, že lidé kteří si zaslouží označení geniální, jsou natolik erudovaní, že zvládají i vedlejší obory aspoň na takové úrovni, aby je to při práci na jejich preferovaném směru nijak neomezovalo. Věřím, že i ten spomínaný Einstein, pokud by při svém bádání chemii potřeboval, jistě by v ní byl výborný taky.

jabraka*
hodnocení

0x

Opakuji to tady už vícekrát.Vědě jsem se věnoval mnoho let.Především chemii.Nechci tvrdit,že jsem geniální,ani si to nemyslím.Snažil jsem se pracovat vřdy na !plné pecky".To vyžaduje poctivý přístup k chemii,.Výsledkem ve výzkumu je vyřešený výzkumný úkol.K tomu není vyžadovaná genialita,ale poctivá práce.K chemickým výzkumům je ale zrovna matematika dost potřebná.

Všeobecně geniální člověk je vlastně charakterizován čím?

JABRAKA

iamdanger
hodnocení

Děkuji za odpověď. Omlouvám se, nenapadlo mě se podívat, jestli tu je stejná otázka. Geniálním chemikem, jsem myslel sestru, jež vyhrává všechny možné chemické olympiády a soutěže. Přestože teprve studuje SŠ, tak chodí na přednášky na VŠ a její učitel chemie v ní vidí nadějného chemika. Jak jsem ale zmínil, matematika ji nejde a proto by mě zajímalo, jestli může dosáhnout stejných výsledků i bez velké znalosti matematiky. Ale přece jenom genialita práci může usnadnit. Když je nějaký génius a hned vidí výsledek nebo se učí rychle, tak dosáhne stejných výsledků,ale rychleji než průměr. Myslel jsem to tedy tak, jestli ji stačí procházet matematikou s trojkami anebo stejně jako fyzik potřebuje výborně ovládat matematiku, tak chemik to má stejně.

Taky bych se zeptal, co považujete za genialitu.

Mimochodem, chemie bez fyziky je jen lego. Říká jen která kostička do které zapadne, jak je lze kombinovat. Neřekne nic o rychlosti reakce, o energii, o rovnováze, o vlivu teploty, katalyzátorech. A fyzika (obzvlášť ta "chemická") bez matematiky jsou jen písmanka, ne slova a věty ..

dominikbnp*
hodnocení

0x
Měl by být alespoň dobrý matematik.

matematika bude brzy nepovinná, později zakázaná ..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]