Velice mě zajímá fyzika, obzvlášť astrofyzika. Přemýšlel jsem o její studiu na VŠ, jenže nevím, jestli je to pro mě. V matematice se většinou trápím, jsem takový průměr, ale mám známky v rozmezí 1-3, jak kdy. Už od konce základní školy jsem býval občasný dvojkař. Potom mám v záloze ještě jeden plán. Ten ale krom přemýšlení využívá i trochu praxe a na tu já nejsem dvakrát šikovný. Přestože budou studenti fyziky s matematikou na to lépe, budou asi stejní, v tom smyslu, že to budou takoví přemýšlíví snílci. V tom druhém plánu, bych mohl být poměrně úspěšný a obor na VŠ by mě zajímal velice. Sice ne tolik, jako astrofyzika, a tak přemýšlím. Neumím se rozhodnout. Myslíte, že bych fyziku zvládl? Nebo mám jít na jistotu do jiného zajímavého oboru?
Zdravim, asi jako ve vsech oborech fyziky bude i zde treba matematika a tusim,ze i nejaka informatika.Ale asi to nebude hlavni predmet astrofyziky. Myslim, ze astrofyzika je spis o premysleni a pochopeni urcitych jevu. Studenti,kteri jsou v matematice dobri,budou mit pravdebodobne vyhodu,ale i kdyz ti matematika nejde,trenovanim se muze hodne zlepsit. Hlavne se nenech odradit tim,ze treba nejsi dobry v matematice. Jak uz jsem vyse psala, nemyslim si,ze matematika ma v tomto oboru hlavni slovo. Dulezite je mit zajem o hlavni predmet. Preju hodne stesti pri vyberu skoly a hezky zbytek vecera PS: Jelikoz jsem pouze laik, ber moji odpoved alespon s castecnou rezervou
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.