Bavila mě fyzika, měl jsem hlavně jedničky a chtěl jsem se stát fyzikem. Jenže mi nikdy moc nešla matematika, byl jsem dvojkař. No a poté přišla chemie, která mě bavila ve škole více a měl jsem samé jedničky. V povolání jsem měl jasno, ale vždy jsem obdivoval fyziky. Pokud je tu někdo fyzik, chemik, biolog, matematik, dokázal byste svůj obor obhájit, proč je ten "nej"?. Stačí, pokud jste měli nějaký z těchto předmětů v oblibě a napsali mi prosím, co z něj dělá ten nejlepší. Samozřejmě vím, že jeden obor bez druhého by nemohl být a doplňují se.
Jeden z oborů je také fyzikální chemie.Vždyť stačí říci Jaroslav Heyrovský jeho vynález polarografie spojuje chemii a fyziku jednoznačně.Já jsem měl tu čest s tímto procesem maturovat.
Já jsem chemik. Fyzika mě taky bavila, matika a biologie už méně. Na chemii se mi vždy líbila praktická stránka - práce v laboratoři, na rozdíl od matematiky, která je spíš teoretická (myslím to tak, že "jen" sedíte u stolu a počítáte, nepobíháte po laboratoři a neděláte experiment, který bouchá ). A taky to, že se pořád dá něco málo vyzkoumat, aspoň mechanismus nějaké reakce, připravit nějakou látku, co nikdo nepřipravil, těžko člověk bude druhý Einstein a objasní fyzikální zákony. Volby oboru nijak nelituji.
neznamy
A chemik v jakém oboru? Fyzikální, organický, anorganický, bio? Myslíte, že je chemie narozdíl od matematiky a fyziky nedoceněná? Že si každý vzpomene na několik fyziků, zatímco chemiků ne? Každý slyšel o teorii relativity, teorii všeho nebo kvantové mechanice, ale co chemie? A že lidé to berou tak, že matematika a fyzika jsou nejtěžší obory pro génie s vysokým IQ, zatímco o chemii se takto nemluví. Omlouvám se, že takto otravuji, jen by mě zajímal Váš názor.
annifej
Nic se neděje, kdybych nechtěla odpovědět, neodpovím. Organik. Mám i kamarády mezi fyzikálními chemiky, biochemiky, analytiky... Nemyslím si, že je chemie nedoceněná, bude i mnoho nedoceněných matematiků a fyziku, spíš je pro lidí nepochopitelná/nepředstavitelná. Vidím to ve svém okolí, když se někdo ptá, co dělám - snažím se to vysvětlit, podat nějak srozumitelně, ale málokdo si umí představit, jak probíhá můj pracovní den - že smíchám dva prášky, zaliju kapalinou a vznikne něco jiného. U matematika je to jasnější - sedne ke stolu a řeší rovnici a dojde k výsledku.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.