Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, na ČVUT jsem "třídy" zažil - jen se tomu říkalo kroužek (kruh). Bylo to vedením VŠ nějak poskládané (předem vybrané) sdružení asi 20ti osob do jednoho kroužku. Tam potom byla jednotná a společná výuka v jedné menší místnosti (třídě). Přednášky byly pro více kroužků společné a ve velké aule. Zdravím!
Jsou tam studijní skupiny a takzvané studijní kruhy. Ty mají trochu manší velikost než třída na základce nebo střední - max 20 studentů. Je tvořena studenty, kteří mají stejný nebo podobný obor studia. Na některé přednášky se může sloučit několik takových kruhů do přednáškové skupiny. A jindy zase může někdo mít odlišný předmět. Celé je to mnohem komplikovanější a vytvořit na VŠ rozumný rozvrh je opravdu náročná práce.
Ono dost záleží na oboru. Nás (peďák) brali asi 120 na angličtinu a asi 100 na češtinu. Z těchto lidí mělo asi 30 lidí AJ+ČJ (včetně mě) a všichni další jiné předměty. Cca 15 z těch 30 nich to dodělalo, takže ano, s nimi jsem se znala nejlépe, ale některé semestry jsme se vídali méně a jiné více. Chodila jsem na semináře, kde z 20 lidí jsem znala 2, a nebo na takové, kde bylo 15 z těch 20 lidi z mého oboru AJ+ČJ Jo a mívali jsme klidně i dost jiné vyučující. Jeden přednášel, druhý vedl 1 seminář, další vedl 2 semináře... občas pruda, oni ti všichni učitelé nebyli stejně dobří, že?
No a pak jsme na peďáku měli obor speciální pedagogika, kde si učili převážně lidé z jedné katedry. 30 lidí na jednom oboru vyžadujícím předměty učené těmi samými učiteli. Těžce se to prý podobalo střední
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.