Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Studium psychologie na VŠ

Od: tereza* odpovědí: 3 změna:
Zdravím vás,
dost mě láká studium psychologie. Jsem empatický člověk, snažím se jít na věci logicky, ale nechybí mi ani schopnost vcítit se do toho člověka. V testech mi hodně vychází, že se na to povolání a studium hodím a myslím si, že by mě to hodně bavilo. Někde jsem četla, že je tam ale hodně matematiky, nebo spíše, že tam matematiku budu dost potřebovat. Co myslíte? Uplatní se v dnešní době člověk s tímto povoláním? Nebo je těžké se tam dostat a prorazit? Děkuji

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

klera*
hodnocení

1x
Psychologů je obrovskej nedostatek...takže jo, uplatníš se (a jestli se spíš zaměříš na soukromou praxi, můžeš si i dost vydělat).
Je ale paradoxně těžký se dostat na školu, když chceš nějakou kvalitní, třeba v Praze. Najdi si na googlu kolik lidí se hlásilo poslední rok a kolik přijali, abys měla představu.
Opravdu si myslím, že v dnešní době bude dostat se na studium a to studium samotný a ještě následná akreditace (zjisti si, co všechno potřebuješ splnit, než budeš moct mít vlastní praxi...něco mi říká, že to nebude jen tak) mnohem náročnější než následně prosazení se v tomhle oboru.
Matematiku potřebuješ všude...u humanitních oborů hlavně logiku a statistiku.

hodnocení

0x

Našel jsem na netu např. studijní plán, na který je odkaz. Je to starší studijní plán, myslím že z FF Karlovy university.

oldweb.ff.cuni.cz/...

Podrobně jsem to nepročítal, ale v prvním ročníku je tam předmět - základy statistiky. Což je sice matematický obor, ale nemyslím si, že by to bylo tak náročné, že by to nebylo možné zvládnout. Myslím si, že na studium psychologie je těžké se dostat, protože je příjímán relativně malý počet studentů. Proto je potřebné se na příjmací zkoušky velmi důkladně připravit a snažit se nic nepodcenit.

tereza*
hodnocení

Děkuji vám za odpověď.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]