Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jít na gymnázium?

Od: oli* odpovědí: 11 změna:
Zdravím, nacházím se ve fázi výběru školy.. Chtěl bych jít nejspíše na gympl, protože chci jít na VŠ. Otázkou je.. Nejsem vůbec sportovní typ a vůbec mi to nejde.. Nevím, jak to chodí na gymplu, ale bojím se, že to budou moc brát, nechci, aby jsem byl středem nějakého posměchu nebo tak... Jinak na konci 8 jsem měl samé. Předem moc děkuji a přeji příjemný večer

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

maggie*
hodnocení

4x
Ahoj, jsem ted v prvaku na gymplu. Telocvik se tu moc nehroti a v nasi tride jsou jak sportovni hvezdy,tak uplny polena. Takze se neboj,ze bys treba byl jediny,komu neco nejde. Vetsinou se najde nekdo,kdo je na tom podobne jako ty. Myslim,ze telocvik by nemel byt hlavni predmet na gymplu a i kdyby pro nekoho byl(napriklad pro tve spoluzaky ci ucitele),tak to neres. Podminka prijeti na gympl prece neni telesna zdatnost. Tudiz by to od tebe nemel nikdo ocekavat.
Libi se mi pristup naseho telocvikare,ten hodnoti predevsim snahu a ne vykon,takze i ti nejhorsi budou pry mit jednicku. Treba budes mit stesti na takoveho telocvikare:) A i kdybys mel ,s prominutim, nejakeho debila telocvikare,tak bych to neresila. Znamky z telocviku se na vysokou nepocitaji,pokud ovsem nechces jit na nejakou sportovni skolu,coz nepredpokladam.
A hlavne,jestli chces jit na gympl,nenech se odradit telocvikem. Ten totiz je asi na kazde stredni skole.
Hodne stesti pri vyberu skoly:)

hodnocení

2x

jak máš samé a nevíš co dál gympl je jasná volba

oli*
hodnocení

Jj, jen se bojím tělocviku na gymplu. Asi je to úsměvné, ale je to tak. Nejsem na to vůbec dobrý..
id

A co kdyby jsi pro pohyb něco udělal. Nemáš nadváhu? Na rychlu chůzi nebo běh nepotřebuješ ani parťáka. Zlepšíš svou fyzickou kondici a pak i tělocvik na gymplu dáš.

oli*
hodnocení

Nadváhu nemám.. Doma cvičím a v tělocviku se snažím. V létě jezdím na kole, motorce, v zimě zase lyžuji a to dobře. A taky dost dalších věcí. Takže se snažím co můžu.. Jen mi to prostě v tom tělocviku nejde.

hodnocení

2x

Známkování tělocviku a zpěvu je obrovská kravina, každý na to nemá a mělo by se to provozovat pro radost a pro zdraví. To není jenn o konc´dici. Mě tělák vždycky kazil vízo, byla jsem spíš na atletiku, ale koza, švédská bedna, to byl horor. A měla jsem známou, která měla takového kreténa tělocvikáře na gymplu že jí dal trojku, ač měla samé jedničky.

hodnocení

2x

Ano, rozhodně se s tak dobrým prospěchem hlas na gymnázium. V mnohém souhlasím s odpovědí od @maggie. Zejména v tom, že na této škole se scházejí sportovní hvězdy a úplná polena. Pokud jezdíš na kole a na lyžích a pokud zatím na základce máš z tělocviku jedničku, nemůžeš být na samém konci těch "polen". Případná trojka z tělocviku rozhodně nekomplikuje postup na naprostou většinu vysokých škol. Také se můžeš zapojit do různých vědomostních olympiád a podobných soutěží. Školy si svých reprezentantů v těchto matematických olympiádách a literárních soutěžích atd. váží. Velké úlevy se čekat nedají, ale středem posměchu takový žák nemůže být.

Osobně si myslím, že v některých čistě chlapeckých třídách průmyslovek může mít méně pohyblivý chlapec větší problém najít svě místo v kolektivu než ve smíšených třídách gymnázia.

lelel
hodnocení

2x

Tak na gympl nejdeš, aby byl z tebe sportovec. A tělocvik je na každé střední škole, tak se nemusíš bát zrovna tělocviku na gymplu. Někdo tam může být dobrý v tělocviku, ale bude plavat v ostatních důležitých předmětech a ty budeš zase vynikat a zářit.

rv*
hodnocení

2x

Pro každého je dobré jít se vzděláním tak daleko, jak je to možné. A pro jedničkáře bez nějaké specializace je gympl dobrá volba. S perspektivou VŠ a specializací až později. A když to jde, tak si vybrat náročnou VŠ - získané vědomosti jsou k nezaplacení.

iz*
hodnocení

1x

S tělocvikem je to podobné na všech SŠ. Klidně jdi na gymnázium, do té doby si zlepši kondici.

oli*
hodnocení

Díky moc všem, moc jste mi pomohli:)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]