Nejste přihlášen/a.
Krásný večer rádcové
Za 14 dní dělám státnice z ekonomie a už teď mě jímá hrůza. Zdá se mi, že si nic nepamatuju a nejsem schopna si vzpomenout ani na témata z otázky.
Koupila jsem si Memo plus, Lecitin a od pondělka si beru dovolenou na učení. Mám 14 okruhů, vždy 1 otázka z makra, druhá z mikra, takže plánuju jeden den - jedno téma.
Poraďte jaký je nejefektivnější způsob pro ne úplně nejmladší věkovou kategorii. Učit se ráno, večer nebo kdy nejlíp?
A nemáte nápad jak si zapamatovat grafy? Snažím se je pochopit, ale nějak to nejde..
Děkuju za případné rady.
Hm. Rano nebo vecer...
Asi moc nepomuzu, ale kdyz statnice cekali mne, tak sem se ucil od rana do noci.
Stres prisel az vecer pred statnici, tak sme ho sli o pulnoci zapit pivem - aby sme se vubec alespon trochu vyspali. V hospode sme sedeli asi do tri do rana a pivem sme stres poctive zapijeli, ale stejne sem pak vpodstate poradne neusnul
No. A dalsi den v deset uz to bylo za mnou... a pak sme to zapijeli dalsich 24hodin v kuse
Z hospody sem sel dalsi den odpoledne rovnou na oficialni zakonceni. Celou dobu v tom samem obleku...
Co se tyce grafu nebo cehokoliv jineho, tak zapamatovat jedine tak, ze je pochopis. Pak budou jasne a nakreslis je i kdyz Te zbudi treba o pulnoci.
Zajimave bylo, ze to, co jsem si myslel, ze je mi naprosto jasne, sem si najednou u statnice nemohl vzpomenout a naopak, o cem sem nemel ani paru, tak to ze mne vypadlo jako po masle.
Drzim palce!
Taky jsem měla pocit, že si nepamatuji vůbec nic Ale ono to tam někde v tý hlavě přeci jenom trochu zůstalo. A grafy se dají "naučit" fakt asi jen tak, že je člověk pochopí. A taky jsem se učila celé dny. A máte dobré, že mate jenom ekonomii. My měli 3 komplexní předměty
Takže hlavu vzhůru, ono to půjde! Neděste se předem, ono toho sice bude hodně, ale půjde to! Takže hurá do toho!
Ještě mě napadlo, opkování je matka moudrosti, takže být vámi tak si vyhradím třeba každý třetí den na zopakování již naučeného Jinak čtrnáctý den už budete vědět málo z toho co jste se naučil(a) první den. Tedy u mě to tak bylo, musela jsem si to dokola pořád opakovat.
Neprohazujte mikro a makro-jeden týden jedno a druhý to druhé a nechte si den-dva na zopakování všeho. Mě i rodině se dobře učí tak, že si to čteme nahlas a důležité označíme podle důležitosti jednou barvou fify a méně důležité jinou. Nebojte to si u státnic vybavíte. Dcera dělala státnice nedávno a také vyšilovala, že si nic nepamatuje. manžel studoval ekonomii jako druhou VŠ ve 40 letech, povím vám, že to byly nervy a tabuli s grafi měl v obýváku. Učte se kdy vám to vyhovuje a dělejte si přestávky, třeba se jděte projet na kole. Držím pěsti!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.