Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vysoká škola - odlišný obor než SŠ

Od: luci364 odpovědí: 7 změna:
Dobrý den,
zajímalo by mě, zda mohu studovat na vysoké škole úplně jiný obor než jsem studovala na střední škole. Jestli pak nebudu mít problémy při hledání práce nebo tak. Děkuji

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

figurek*
hodnocení

0x

když ukážete diplom, pak se vás na maturitní vysvědčení nikdo ani nezeptá.

Ale na druhou stranu, když máte například elektroprůmku a k ní výšku obor hydraulika, máte páru o dvou technických oborech. Je to velká výhoda při domluvě s potenciálními šéfíky před nástupem do práce i později v praxi.

hodnocení

0x

Samozřejmě že můžete. Stejný nebo příbuzný obor je sice výhoda, ale není to žádná podmínka.

Na hledání práce to nemá vliv. Klidne můžete mít střední školu zdravotku, vysokou teoretickou fyziku a práci najdete jako strojvedoucí. Proč ne?

To je přehnané,, ten příklad se strojvedoucím. Ale obecně, rozhodující je motivace, dělat nějaký obor neb profesi a zkušenosti.

Proč přehnané? Jednoho strojvedoucího s vysokou školou znám (i když to není teoretická fyzika ale jiný obor)

luci364
hodnocení

Ja jsem právě aktuálně na hotelnictví a vůbec mě to nebaví. Uvažuji nad VŠ zdravotní nebo pak úplně jinou VŠ v oblasti umění.

Je potřeba "zajistit si" maturitní vysvědčení a je jedno kde. Pokud to na té SŠ nějak vydržíte, tak pak není problém se přihlásit na nějaký obor na VŠ. Ale je možné, že na některé obory jsou dělány talentové zkoušky.

hodnocení

0x

Při hledání práce to určitě problém není.Naopak pro někoho to v nějakém zaměstnání může být výhoda. Např. pokud někdo vystudoval technický obor na střední škole a ekonomický obor na vysoké škole tak to pro něj v některých zaměstnáních může být výhoda. Jedinou podmínkou studia na VŠ je mít maturitní vysvědčení ze SŠ.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]