Nejste přihlášen/a.
1x
Ono je to v podstatě jedno. Myslím, že většina lidí dělá v životě něco jiného, než co vystudovala (včetně mě). Nikde není psáno, že musíš pracovat v oboru. Studuj co tě baví a netrap se tím, co bude za 4 roky.
0x
Úplně souhlasím s tvou předposlední větou: Gymnázium s humanitním a jazykovým zaměřením. Zkus se toh držet.
doplněno 21.10.19 21:21:
Veroniko, řekněme, že mám. Ale jelikož je mi 63 let, jsou ty zkušenosti hodně moc vousaté. Takže mohu jen říci, že jsou dobré.
Vybral bych jakoukoliv jinou.
A ano, máme potomka na gymnáziu, 4x týdně přijde domů v 5 a teď, v deset hodin večer, se ještě učí. Dneska němčinu a dějepis.
A nemá po škole ještě dva kroužky? Jinak nevím, co by tam tak dlouho dělal. Jsem absolventem osmiletého gymplu s velmi dobrou pověstí a vždy jsme končili nejdéle ve tři, většinou ve dvě, a učil jsem se jen na písemky - párkrát za měsíc.
Mimochodem, teď se zrovna pro změnu učí. Nějakou písemku nebo testy mají téměř denně.
Omlouvám se, v pět přijde pouze 3x týdně, 2x už ve tři.
Ale denně se opravdu minimálně 2 hodiny učí, spíše déle, neučí se pouze v pátek, v sobotu a v neděli dopoledne. Což mi přijde i tak dost.
I takzvané humanitní zaměření neznamená, že není vyučována chemie, fyzika, biologie, matematika a informatika, ale že je také k nim vyučována hudební nebo výtvarná výchova, dějepis, zeměpis a povinné 2 jazyky.
Jestli váháte, navštivte několik burz škol a dnů otevřených dveří a ptejte se.
Ale opakuji, s jakoukoliv jinou školou, pokud by se třeba nepovedlo dokončit vyšší odbornou školu nebo alespoň bakalářské studium na vysoké škole, budete mít vzdělání v nějakém oboru. S gymnáziem budete mít pouze střední vzdělání s maturitou bez zaměření. Na práci v kanceláři budou chybět praktické informace a na prodavačku budete zbytečně dřít učivo, které, jak píšete, vám moc nejde. A kdybyste se na vysokou hlásila později, až budete vědět na jakou a jestli budete chtít, můžete jít z jakéhokoliv oboru s maturitou.
Nehledě na to, že na gymnázia je přetlak a na všechny přihlášené se nedostane. To ale můžete odhadnout z požadavků na předchozí přijímačky a podle počtu přihlášených a přijatých.
Mimochodem, chápat učivo hodně záleží na tom, jak ho vyučující dokáže podat. Možná budete ještě v životě překvapená, že některé z nyní ne moc oblíbených předmětů, třeba fyziku nebo matematiku, máte vlastně ráda.
0x
0x
Poptej se v podnicích a provozovnách, projdi si diskuze na internetu a nabídky práce z tvyho oboru. Do peti let se to moc nezmění ...
0x
- Kam na střední školu?
- Kam na střední školu?
- Kam na střední školu?
- Kam na střední školu
- Kam na střední školu, poradíte?
- Názory na obory,střední školy
- Potřebuji moc poradit
- Kam na střední školu
- Kam na střední školu
- Kam na Střední školu?
- Vyber střední školy
- Nevím na jakou školu, vím průměr
- Kam na střední školu
- Kam na střední školu
- Kam na střední školu?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.