Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Filozofická a teologická fakulta-kde můžete

Od: bauerlukin® odpovědí: 5 změna:
Dobrý den, chtěl bych vědět, v jakém zaměstnání může pracovat člověk, který vystudoval filozofickou nebo teologickou fakultu. Všiml jsem si bláznovství kolem toho, hodně lidí to studuje, ale asi jenom proto, že chtějí mít nějakou vejšku a tyhle jsou lehké na vystudování, ne? Nebo proč je okolo toho takového povyku?

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

V jakémkoliv. Já taky pracuju cca 20 let v oboru, který jsem nevystudoval (jsem strojař a dělám v IT).

A souhlasím, že jsou obory, kde je získání diplomu "lacinější", než v jiných, ale to je individuální. Pro mě je třeba strojařina přijatelnější, než nějaká filosofie (čímž ani jeden, ani druhý obor nechci nijak dehonestovat).

Z webu fakulty:

Absolvent navazujícího magisterského oboru Etika v sociální práci pracuje v sociální oblasti, je schopný organizační práce s lidmi s ohledem na lidský a etický rozměr sociální problematiky; při své práci umí zohledňovat nejen ekonomické a organizačně technické faktory, ale také faktory etické, případně náboženské; vychází z toho, že sociální práce poskytuje pracovníkům prostor k rozhodování, staví je před dilemata, jejichž řešení vyžaduje i etický úhel pohledu, případně eticky podloženou argumentaci. Sociální práce je zde chápána ve spojení s etickými a světonázorovými motivy jak ze strany klientů, tak ze strany sociálních pracovníků a společnosti. Těchto ideových a etických motivů si je absolvent vědom, respektuje je a dokáže se v nich orientovat a aktivně napomáhat v řešení konfliktů a problémů, kde tyto faktory hrají významnou roli. Magisterský studijní obor poskytuje odborné předpoklady především pro výkon sociální a charitativní práce ve státních, soukromých, církevních i dobrovolných organizacích, a to zejména ve vedoucích pozicích. Absolvent má také předpoklady pro tvůrčí a badatelskou práci.

hodnocení

0x

Prosím vás, co si představujete pod studiem na filosofické fakultě? Vy si mužná myslíte, že tam se studuje filosofie a pod tím si představujete plané kecání o vznešeně pojmenovaných blbosteh, ale řáká vám třeba něco jméno Heideher – zakladatel fenomenologie? Vsadil buh se, že jste to slovo v životě neslyšel. Ale konkrétně: na filosofické fakultě se studují třeba jazyky a takové sinologieasi nebude obor, který byste vystudoval s prstem v nose. (ono to obnáší nejen řeč, ale taky histiorie a reálie. No, sinologů moc nebude, ale nemusím vám snad říkat nic o uplatnění jazyků vůbec; absolvent může učit, překládat, pracovat v nakladatelství , vědecky pracovat atd. Taky se tu studuje teatrologie, filmové vědy. A co vědy historické? Pak můžete učit dějepis, pracovat v musejnictví, věnovat se vědecké práci atd atd. Psychologie cychovává třweba klinické psychology, absolventi se mohou uplatnit v sociální práci, v pedagogice, co já vím. Jinak i archeologové potřebují výchozí vzdělání typu filosofické fakulty, Hekl%dte, jděte na web třeba filosofické fakulty UK a sám se podívejte na seznam kateder a ústávů, přehled studijních oborů, seznam přednášek. Ano, pro někoho může být toto studium relatovně lehké, ale poctívá práce je dřina vždy-

No a bohoslovecká fakulta? Co si pod tímto oborem představujete Vy, že hoi tak dehonestujete?

Tak především teologická fakulta není jedna, ale několik, katolická, českodratrská evangelickám husitská... Primárním cíoem tohoto studia byasi měla být příprava na kněze, faráře atd (to není totéžú, ale znám mnoho lidí, kteří si chtějí proastě udělat sami pořádek. Ale jsetli si myslíte, ýe tam se studenti učí modlit, hluboce se mýlíte. Takový bohoslovec se potkává s mnoha obory, které bystre rozhodně nedal s prstem v nose. Opravdu dobře připravený bohoslkovec byměl, napřáklad, umět latinsky, řecky, hebrejskz, aramejskz, někteří také staroslověnskz, Jistě, ne gaždý bohoslovec bude tohle všechno umět do hloubkz, ale latinskz buz umštměl a mělbz mít aspoň ponětí o těch ostatních jayzcích.

cernylysak

A zapomínáš na češtinu.

Teolod se při svém studiu může též potkat s archeologií. Měl bz vědět neco i o historii.A cohomilatika,liturgie? Biblistikaje takz oborextrémně obtížní.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]