Ahoj, potreboval bych poradit. Jsem v prvaku na 6 ti letem gymplu. Uz jsem zde dva roky a meli jsme ve tride super kolektiv. Nyni vsak mi prijde, ze se vse zmenilo. S kluky s kterymi jsem se bavil uplne v pohode na mne ted kaslou a nebavi se se mnou. V tanecnich se se mnou radeji nebavi a chodi co nejdal ode mne. Nadavaji na kazdeho kdo je jenom trochu jiny nez oni. Prijde mi, ze se chovaji hrozne povysene. Hlavne jeden muj spoluzak, ktery ma v hlave jenom sebe a kazdeho podrazi, coz uz vetsine z nich dokazal a udelal jim to, tak ted ho povazuji za boha a porad ho poslouchaji. Vzdycky jsem se s tim spoluzakem bavil a byli jsme dobry pratele, ale ted mne podrazil taky a vsichni se k nemu vratili. Nevim co s tim. Stale mne nekde pomlouvaji a ja pak nechci chodit do skoly a jsem cely vikend vystresovany, ze musim jit v pondeli do skoly. Prosim co s tim mam delat? Vzdycky jsem byl v kolektivu oblibeny a ted je vse jinak. Opravdu si nevim rady.
Zdravím. Zamyslete se především nad svým vlastním chováním. Nestraníte se kolektivu Vy sám? Jste komunikativní? Snažíte se bavit se s ostatními sám od sebe? Nebo jen čekáte, až druzí osloví Vás, až za Vámi přijdou a naváží komunikaci? Možná Vám přijdou druzí povýšení jen proto, že si mají s druhými co říci a tráví čas s tím, s kým mají společné zájmy. Třeba se těm druhým zdáte být divný Vy a nemají si s Vámi co říct. Snažte se do kolektivu zapojit především Vy sám. Určitě se tam najde někdo, kdo je na tom stejně jako Vy a mohli byste si spolu rozumět za čas. Pokud jste byl v kolektivu vždy oblíbený, pak může být chyba i na Vaší straně.
No, dokážu si to představit. My jsme takovýhle typy kluků u nás ve třídě neměli, ale mladší sestra jo. Jeden kluk se začal chovat povýšeně, hodně suverénně...prostě ego až do nebe. Ostatní kluci ho začali kopírovat a šli za ním jak pejsci. Musíš se smířit s tím, že on se momentálně stal tím kohoutem v kurníku. Buď se budeš snažit být co nejvíc "cool" (nebo se dneska používá jiný slovo?) a snažit se přebrat si zase zpátky popularitu, což se ti nemusí podařit (z toho jak píšeš a navíc že píšeš sem o radu soudím že extrémním sebevědomím netrpíš), můžeš se tomu populárnímu spolužákovi vetřít do přízně, kvůli čemu bys musel trochu ohnout páteř a nebo poslední možnost- vykašlat se na ně a hledat si někoho, kdo je jako ty teď neutrální a nezajímají ho tyhle hry na alfasamce. Je tam někdo takovej? Každopádně já doporučuju abys byl sám sebou, neponižoval se, soustředil se na to v čem jsi dobrej a nakonec budeš ve výsledku ty ten nejoblíbenější. A to myslím naprosto vážně. Protože v tom je ten klíč. Vědět jakou máš hodnotu a být nezávislej. Vědět, že ať si ostatní o tobě myslí nebo říkají cokoliv, ty víš, že BUDEŠ V POHODĚ. Tohle je znak toho pravýho "boha" nebo "alfasamce".
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.