Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Potřebuji pomoct s vyberem povolání

Od: dod odpovědí: 5 změna:
Dobrý den, jsem v 9.třídě a chtěl jsem se zeptat, zda bych mohl jít prvně na maturitní obor(4roky) a pak na učební(3roky), nebo naopak.. Prosím.. Ptam se fakt jen na tohle.. Nechci slyšet nic o nástavbě

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

iz*
hodnocení

2x

Chtěla jsem odpovědět, ale nemám ráda, když mi někdo diktuje, co mu mám odpovědět. Takže poradím jen podívat se na zákon(y) a zeptat se školního poradce pro volbu povolání.

gumid
hodnocení

0x

Taky je to o tom, zda škola nabíí večerní studium a je jedno, zda maturitní či učební.

Aby jste nechodil na učební s lemplama sám o 4roky starší na denní studium.

Stejně tak, pokud půjdete na učební obor a pak se na to vykašlete, tak to asi nebude nejšťastnější v dnešní době..

Sám bych volil maturitu, jakož jsem i udělal a pár let ji mám a učební obor bych už nikdy ani nevolil. Mám maturitu v oblasti výpočetní techniky a elektroniky. Dělal jsem v několika servisech autoelektro a i teď se tím zabývám. Chtěl jsem na STK, ale nevzali mě, protože nemám vzdělání a doporučili mi učební obor doděla večerně... nasr...t! Abych je tam sám pomalu učil...

dod
hodnocení

Dobře a mohu se ještě zeptat, jaký obor si mám vybrat když mám samé jedničky z přírodovědných předmětů a chci si dobře vydělat?

Dobře vydělat si někdo může např. jako programátor. Pokud někoho baví přírodovědné předměty, tak se může stát např. lékařem (samozřejmě pokud má k tomu povolání určité předpoklady). Ale je otázka za jak dlouho a který lékař si může dobře vydělat. Stát se dobrým lékařem je "běh na dlouhou trať". Dobře vydělat si může např. někdo, kdo pracuje v zahraničí. Přírodovědné obory, to je docela velký rozsah oborů. Obecně, myslím si, že dělat povolání v nějakém oboru jen kvůli penězům není moc dobré.

hodnocení

0x

Myslím si, že chtít studovat učební obor po absolvování maturitního oboru není dobrý nápad. Začí v 19 letech studovat učební obor mezi 15 letýma, to bych považoval za dost problémové. Tedy pokud by to vůbec bylo na některé škole možné.

Nevím, jak to přesně je, ale tady je odkaz na článek, kde je uvedeno, že jsou možnosti zkráceného studia.

blesk.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]