Dobrý den přeji. Otázka se Vám může zdát směšná ale mě by zajímalo, jak to je. Jednoho dne s kamarádkou, když jsme šly na autobus, jsme si povídaly o známkách (ani nevím jak jsme se k tomu dostaly) a ona mi řekla něco na způsob ,,Že pokud budu mít na vysvědčení například 3,5, tak mě nechají propadnou..." Problém je v tom, že i když se snažím, tak nemám úplně nejlepší známky (ne, že bych měla furt pětky, to zas ne ale mívám třeba trojky, občas čtyřky a málokdy pětky. Jedničky a dvojky mám samozřejmě taky! Nejsme na žádné echtlemechtle škole, kde by člověk měl mít samé jedničky. (Jsem na cukrářce v Brně) a proto mě zajímá, jestli mohu propadnou když budu mít třeba jednu čtyřku z matky jinak dvojky, jedničky a jednu nebo žádnou trojku. Předem děkuji za odpovědi a přeji krásný zbytek dne!
Mám synka na průmyslovce, a je jisté, že když nebude mít z nějakého předmětu převážně pětky, tak nepropadne Oni někteří učitelé rádi motivují strašením.
Na druhou stranu, z třiceti kluků v prváku propadli tři a dva odešli dobrovolně. Asi echtlemechtle průmka ale to bývá to první síto. Kdo se na střední dostane za půlku, ten ji už skoro vždy dokončí.
Na vysvědčeni se dávají trojky nebo čtyřky, nikoliv, 3,5. Propadnout lze pouze s nedostatečnou (s pětkou). Ani v případě čtyřek ze všech předmětů nelze propadnout.
Ne, propadnout nemůžeš, dokud nedostaneš na vysvědčení z nějakého předmětu pětku. Ani kdybys měla ze všeho čtyřky, tak nepropadneš.
Jaké známky máš v průběhu školního roku, nemá na samotné "propadnutí" vliv. Z průběžné klasifikace ale samozřejmě vychází výsledná známka, kvůli které už propadnout můžeš.
Ano, je to směšné, už jsi někdy měla na vysvědčení něco.5? Ani na 4 se nepropadá kdyby byly odshora dolů. Co kdyby jsi se podívala na školní řád, jako základní dokument školy, který by jsi měla znát? Klasifikační řád může být i v příloze. Máš ho na webu školy!
haru198*
Nejhorší známku co jsem měla na vysvědčení byly tři čtyřky. Myslím, že pokud se chci zeptat, tak na tom není nic špatného, ne?! Nemusíte odpovídat. Já se jen potřebovala zeptat, protože jsem se začala nervovat, že střední nezvládnu a potřebovala jsem nějak "uklidnit" a poradit. (Mám problémy se stresem pro všecky rýpaly a chytrolíny, chodím i kvůli tomu za psychiatričkou a mám na to prášky). A opravdu jsem neměla zrovna čas a ani náladu to hledat po celém webu školy. Navíc jsem stejně u sebe neměla své přihlašovací údaje...
Nedavno jsem vysla stredni a co si pomatuji tak mi anglictinarka udelala z prumeru 2,1 na vysvedceni 3. Cestinarka zase spoluzakovi z prumeru 4 udelala na vysvedceni 2.
iz*
Průměr známek je jenom jedno z kritérií, podle nichž se stanoví výsledná známka.
vgv
Ano, znamku za praci v hodine a pripravu pred hodinami (dobrovolne slohovky, ukoly) mi dala 3, ale i tak to vyfluslo prumer mensi nez 2,5. Jinak ten spoluzak byl zamilovany, vecne nepripraveny do hodiny, z kazdeho zkouseni za 5, nic neumel, nevedel, nemel. Pak ji na konci roku rekl, ze mu ty 5 jsou lito a ejhle 2 na vysvedceni
iz*
Průměr známek (včetně známky za práci v hodině) je jenom jedním z kritérií pro stanovení výsledné známky.
Dalším kritériem je to, že se učiteli nelíbíte? Nikdy jsem podobné problémy se známkami neměla, ale pokud by se mi stalo to, co popisuje Vgv, přišla bych nejspíš k právě takovému závěru.
Ani 5 na vysvědčení neznamená propadnutí. Pokud je to zpravidla z jednoho předmětu, lze dělat opravné zkoušky na konci prázdnin a prolézt tak do dalšího ročníku.
iz*
A pokud opravnou zkoušku nezvládne, objeví se na vysvědčení pětka.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.