Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
dostali jsme za úkol na vysoké škole napsat 1800 slov, popisující kliku od dveří nebo okna, aby si ji člověk mohl představit.
Za hodinu plného nadávání, řvaní a mlácení do klávesnice, jsem vyšťourala úvod (vložený dole v příspěvku), který je depresivně krátký na to, že mám vymyslet dalších 1728 slov a za druhé myslím si, že je to strašné. Tak jsem se chtěla zeptat z Vašeho pohledu. Je to aspoň trošku dobré nebo špatné?
Co se týče dalšího obsahu mého popisu. Co byste napsali vy o klice? Protože mně přijde hloupé psát: "Tato klika je z plastu. Má tvar jako obyčejná klika většinou má."
Kdybyste pro mě měli nějaký tip, radu, nápad nebo cokoliv prosím pište.
---------------------------------------------------
"Klika je nejenom součást oken či dveří, ale někdy klika od dveří může znamenat i štěstí. Pokud otevřete klikou dveře a za ním je váš přítel, žádající o Vaši ruku, nebo, když zatáhnete za kliku a na druhé straně je Váš nadřízený, který Vám oznámí Vaše dlouze očekávané povýšení. Když se tak koukám, na tu kliku od dveří, co vedou pryč z naší chaty. Přeju si, aby to taky byla taková klika."
----------------------------------------------------
Předem moc děkuji a přeji příjemný večer.
Milí kolegové rádci, jaksi vám všem uniklo, že má jít o slohový útvar popis. Prakticky vše, co popisujete, odbíhá od zadání. Přesně takhle si naběhla sestra už na gymnáziu. Rozsah splnila, ovšem hodnocení bylo snad 3 nebo 4 se zdůvodněním, že příliš odbíhá k vyprávění. Chápu, že předepsaným rozsahem chce autor zadání ze studentů vytřískat maximum, ale s 1800 slovy to dost přehání. Pro tazatelku: Upřímnou soustrast. Na slohy jsem býval dobrý, ale jakmile někdo přišel s rozsahem neúměrným zadání, padla kosa na kámen.
Předpokládám, že se nejedná o technickou školu. Takže v popisu se můžete rozepsat v celých románech, jak klika otevírá nové světy, chrání vás před nepřízní atd. A samozřejmě i ten popis tam bude - příjemně padne do ruky, jednou je chladná, když je z kovu, jindy teplá. Když neposlouchá, zůstane vám v ruce, ...
Zatím to z mého popisu nesvedu, jelikož je to jen úvod. V dalším odstavci, který již bude spadat do obsahu, již bude klika popisována nějakým způsobem, pokud to vymyslím.
@Ctenarka, co Vás vede k domněnce, že jde o slušnou studentku?
Podle mne by slušná studentka nepodváděla. Ten, kdo podvádí ve škole, klidně podvede i toho, kdo "pomůže". A chytrá studentka by chtěla vidět nějakou ukázku práce dříve, než by Vám svěřila svůj e-mail.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.