Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co psát o klice v popisu o 1800 slovech?

Od: jakbudetakbude odpovědí: 10 změna:

Dobrý den,

dostali jsme za úkol na vysoké škole napsat 1800 slov, popisující kliku od dveří nebo okna, aby si ji člověk mohl představit.

Za hodinu plného nadávání, řvaní a mlácení do klávesnice, jsem vyšťourala úvod (vložený dole v příspěvku), který je depresivně krátký na to, že mám vymyslet dalších 1728 slov a za druhé myslím si, že je to strašné. Tak jsem se chtěla zeptat z Vašeho pohledu. Je to aspoň trošku dobré nebo špatné?

Co se týče dalšího obsahu mého popisu. Co byste napsali vy o klice? Protože mně přijde hloupé psát: "Tato klika je z plastu. Má tvar jako obyčejná klika většinou má."

Kdybyste pro mě měli nějaký tip, radu, nápad nebo cokoliv prosím pište.

---------------------------------------------------

"Klika je nejenom součást oken či dveří, ale někdy klika od dveří může znamenat i štěstí. Pokud otevřete klikou dveře a za ním je váš přítel, žádající o Vaši ruku, nebo, když zatáhnete za kliku a na druhé straně je Váš nadřízený, který Vám oznámí Vaše dlouze očekávané povýšení. Když se tak koukám, na tu kliku od dveří, co vedou pryč z naší chaty. Přeju si, aby to taky byla taková klika."

----------------------------------------------------

Předem moc děkuji a přeji příjemný večer. :)

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Milí kolegové rádci, jaksi vám všem uniklo, že má jít o slohový útvar popis. Prakticky vše, co popisujete, odbíhá od zadání. Přesně takhle si naběhla sestra už na gymnáziu. Rozsah splnila, ovšem hodnocení bylo snad 3 nebo 4 se zdůvodněním, že příliš odbíhá k vyprávění. Chápu, že předepsaným rozsahem chce autor zadání ze studentů vytřískat maximum, ale s 1800 slovy to dost přehání. Pro tazatelku: Upřímnou soustrast. Na slohy jsem býval dobrý, ale jakmile někdo přišel s rozsahem neúměrným zadání, padla kosa na kámen.

rv*
hodnocení

3x

Předpokládám, že se nejedná o technickou školu. Takže v popisu se můžete rozepsat v celých románech, jak klika otevírá nové světy, chrání vás před nepřízní atd. A samozřejmě i ten popis tam bude - příjemně padne do ruky, jednou je chladná, když je z kovu, jindy teplá. Když neposlouchá, zůstane vám v ruce, ...

hodnocení

2x
Jak pise RV. Ale pokud je zadani skutecne o okne a dverich, tak zase nebyt prilis lyricky.
Klidne zacit pekne ze siroka. Treba az od pracloveka, ktery se bal jeskynniho medveda, tak vymyslel dvere a k nim samozrejme potreboval kliku. Timto zpusobem napises o klice klidne cely roman. Pokud to ma byt spise technicky popis, tak i tak se da napsat slusny sloh. O funkci, typech, tvarech, ergonomii, ekonomii, ekologii, technologii, kulture... 1800 slov bude jeste malo.
Je sumak, jestli to bude citelne, hlavne, ze splnis takhle pitome zadani.

kami*
hodnocení

2x
Já bych potřebovala vnímat rozdíly. Dům bez kliky, v Africe nejsou kliky ani dveře, nemám soukromí, létá do domu hmyz. Tady dříve petlice. Buď otevřeno a vleze mi do domu koza, nebo zamčeno na petlici a už nevejde ani ten, koho tam chci, běžím hned otevřít. Strach manžela, Dostanu se domů, když všichni spí? Klika umožnila otevírání z obou stran, doma čisto, bez komárů. Pro mne to, co je klika znamená i pochopit, proč je klika, co kdyby nebyla. Jak mi pomáhá. Když se zasekne, nemohu projít dveřmi. Skryje majetek uvnitř a poskytne soukromí. Získám soukromí jediným pohybem ruky, je to jako kouzlo. Komár čeká za dveřmi...

hodnocení

0x

Zadání zní "aby si ji člověk mohl představit" - vy to podle vašeho "popisu" svedete?

jakbudetakbude
hodnocení

Zatím to z mého popisu nesvedu, jelikož je to jen úvod. V dalším odstavci, který již bude spadat do obsahu, již bude klika popisována nějakým způsobem, pokud to vymyslím.

ctenarka
Pokud bys te chtěla . Ráda vám to sepíšu.
A pošlu na email.
Samozřejmě ne zadarmo.
Nejdřív bys te si to samozřejmě přečetla.
sebod*

a když si to nejdříve přečte a pak nezaplatí? *smich*

ctenarka
Počítám s tím že je to slušná studentka .
iz*

@Ctenarka, co Vás vede k domněnce, že jde o slušnou studentku?

Podle mne by slušná studentka nepodváděla. Ten, kdo podvádí ve škole, klidně podvede i toho, kdo "pomůže". A chytrá studentka by chtěla vidět nějakou ukázku práce dříve, než by Vám svěřila svůj e-mail.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]