Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Prázdniny čtyři měsíce místo dvou?

Od: chelsi* odpovědí: 19 změna:

Tak jsem dnes ráno slyšela v rádiu, že by měly prázdniny být rozvrženy do čtyř měsíců. Jakože by to bylo od července do konce září, nebo tak nějak to říkali. Ale ne v kuse - 14 dní do školy, 14 dní prázdniny a tak dokola, to mi přijde úplně k ničemu teda. Co myslíte? Nevím jak dlouho to řešejm ale slyšela jsem to až dnes tedy. Takový blbý nápady teda.*bum**smich*

19 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

lidka*
hodnocení

3x

Já si myslím, že především učitelům se to nebude líbit, aby se kouskovaly prázdniny. Po 14 dnech je to úplná volovina. Snad ještě měsíc - možná. *nevi* To zase EU něco vymýšlí a někteří naši politici se na tom budou zviditelňovat. Myslím si, že jsou jiná potřebná témata, které by bylo třeba řešit. *bum*To budou zase zpracovávat analýzy, průzkumy, statistiky - na to se prachy z EU budou moci vesele čerpat! *bzum* Stejně jako v současné době povinná školení pro uchazeče z ÚP. Tlachání o finanční gramotnosti - dostali igelitku s tužkou, písemnými materiály na kvalitním papíře a sušenku. Ale to už je od tohoto tématu. *ee*

8976*

S tm ÚP jsem se zase nachechtal když místního pobudu který nikdy nedělal a dělat nebude a má 7 tříd, poslal pracák na kurz počítačové gramotnosti - na základy práce s PC a účetnictví - to jsou správně investoané prostředky...*haha*

binka*
hodnocení

2x

Přesně tak, Chelsi, podle mně je to blbost. Zajímalo by mně, kdy by dítě začalo chodit do další třídy. V říjnu? Nebo některé už v září? Doufám, že zůstane při starém. Vezměte si, že máte dvě děti na různých školách a každé bude mít prázdniny jindy...*bzum*

chelsi*
hodnocení

No, žejo. Bych rovnou založila nějakou petici, to by nešlo. Co když zrovna těch 14 dní, co budem muset být ve škole, tak bude krásně a svítit sluníčko a těch 14 dní, co budem doma, bude pršet a bude hnusně, to by teda byly prýzdniny za všechny prachy. A navíc bych si teda vůbec nepřišla, jako že jsou nějaký prázdniny...

marenka*
hodnocení

2x

Taky se mi to zdá jako blbina. I když si to vezmu tak, že třeba první měsíc prázdnin je student na brigádě, pak jede na dovču a pak koncem prázdnin příprava buď na nový rok, nebo na opravky. Jak by se to dalo udělat takhle? Měsíc brigáda je tímhle způsobem v háji a už vidím někoho jak se nadšeně učí, když přijde do školy rovnou z pláže. *bzum*

chelsi*
hodnocení

Nadtím asi už páni politici nepřemýšlej, nebo kdo to vůbec vymejšlí takový ptákoviny. Bylo by to naprd no.*ee* Nešlo by mi ani tak o mě, ale o moje děcka, až budu mít, to bude život v týhle zemi, fakt k nezaplacení!*vezen*

marenka*

Chelsi, hluboká pravda. Jak jsem se dřív, ve dvaceti letech bála okamžiku, kdy budu "stará", tak dnes mám radost z přibývajících let. *hi* Do budoucna to vypadá čím dál hůř a mladá bych fakt už být v dnešní době nechtěla. Stačí mi to, že bych měla jít do důchodu v 70ti. *zed*

sebod*

Každý učitel ví, jak jsou děti rozjívené *sok*, když mají pár dní volna. Adaptace na školu pak trvá nejméně týden. Takže Chelsi, jestli chceš sepisovat petici, tak jedině v tom smyslu, že prázdniny budou trvat NEPŘETRŽITĚ čtyři měsíce. Všichni učitelé Ti ji s chutí podepíší *ua*. Ale připrav se na to, že rodiče žáků Tě zabijou *haha*

Pravda je, že v některých státech je začátek prázdnin klouzavý. Ale pak trvají prázdniny např 6 týdnů v kuse. Má to něco do sebe, protože "nápor" dětí k vodě apod. se rozloží do delšího časového období. A když vezmeme počasí pár let zpátky, tak většinou bývá pěkně v červnu, červenci a srpen už bývá chladnější.

chelsi*
hodnocení

To by šlo, ale myslím, že ty dva měsíce stačí, je to tak akorát, ale bez hloupýho dělení 14ti dnů... S tím počasím máš pravdu, to je fakt;)

chelsi*
hodnocení

Asi tak. A vůbec představa toho, že moje dítko bude vyrůstat v tomhle světě. V době internetu a všech možných vymožeností, to je děs. Nestraním se moderním věcem nebo tak, ale děsí mě představa toho, že by už od narození moje dítě sedělo u pc a SMSkovalo si s kámošema ve školce, nebo tak něco. Prostě mi to přijde, že se dnes vše zrychluje, až mě to děsí. Když si představím, že já jsem neznala mobil do 5 třídy možná, tak dnes už ho děti ve školce umí rozebrat a dát dohromady...?*nevi* Nevím, zda volit v budoucnosti venkov nebo raději město, kde bude líp? Do tý doby, než já budu mít děti, už to bude stejně nejspíš jedno*bum*

jarmik*
hodnocení

1x

To by ta výuka vypadala mezi těma prázdninama...

Připadá mi to velice špatný nápad.

zuzee*

Já bych byla klidne pro aby byly prázdniny červen až září, ale aby to byly ty 2 měsíce v kusu. 14 dní ve škole, 14 dní prázdniny, to se mi zdá na nic. Deti by se podle mě nic nenaučily, myslenkama by byly na prázdninách. kdybych byla dítě, určitě bych nechtěla mít prázdniny takto rozkouskované.

hop®
hodnocení

1x

Zatracený parchanti, už teď maj furt prázdniny a eště si budou stěžovat?!*cert*

;) teď trošku vážněji - my jsme měli hlavní, vánoční a jarní prázdniny (a občas uhelné :D), někdy jsme museli do školy i v sobotu. Dnešní děcka maji prázdniny každej měsíc, k tomu ředitelský volno - pak maj něco umět! Je to o tom, že dneska se celkově žije nějak jinak než před těma "pár" rokama, když jsem do té školy chodil já. Ale všechno jde tak nějak postupně, nějakým přirozeným vývojem. Ale když pak přijde nějakej novej reformátor a začne ze dne na den vymejšlet naprostý -oviny, tak to je fakt na psychiatra. Chelsi, musím souhlasit, fakt je to blbej nápad... *palec*

8976*
hodnocení

0x

Ano naprosto souhlasím s rozvržením prázdnin ne do

4, ale do 5 měsíců, jsou to měsíce listopad, prosinec, leden a únor nejvíce kalamit,nejmíň teplo...a ne 14 dnů v kuse pěkně po,út,čt skola -středa a pátek volno a další týden opačně...jaképak volno 2 měsíce pro učitele s vysokými platy, jen at pěkně učí...

Já do evropské unie nechtěl a jen mě přesvědčuje tato zbytečná a byrokratická instituce o své potřebnosti, dobře nám tak - cpali jsme se tam a máme z toho jen výhody a teplá místa pro naše zbytečné politiky...jen houšť a větší kapky - třeba boty o číslo menší a obě pravé - sice se v nich blbě bude chodit, ale ta úleva když se večer vyzujete...*ee*

mil®

No přesně. Vysučitel z Plzně 70 litrů, to je pane plat.

chelsi*
hodnocení

Tak s těma zimníma měsícema bych souhlasila, protože to je fakt něco v tom chodit do školy a ještě dojíždět, což je asi naprostá většina - základka ještě ani ne, ale na střední musí všichni až na vyjímky dojíždět, kdo ví odkud...

mil®
hodnocení

0x

Myslím, že to bude jako s jarníma prázdninama. Ty taky nemaj u nás všichni ve stejnej datum. Takže se asi ty dva měsíce budou posunovat od června do září. *houpy*

lidus*

Přesně tak jsem to pochopila i já. Bohužel i toto udělá v rodinách rozruch-jeden studuje v Jihomoravském krají a druhý třeba v Olomouckém a prázdniny mají každý synek jinak.Ty jarní se zvládnout dají ale 2 m ěsíce to už půjde hůř.

iii
hodnocení

0x

Asi jsem divný a budu asi jediný kdo má zase jiný názor jako všichni ale co...

Osobně bych byl pro aby bylo 14 dní školy a 14 dní volna.

Trpím soc. fóbii (nebo něčím takovým) a dost často mívám deprese (jak ze školy, tak i z jiných okolností, ale škola má dost velký vliv.). Deprese mám skoro několikrát do týdna.

Psychiku a sebevědomí úplně v pr..

Osobně bych byl proto pro kdybych musel vydržet jen 14 dní a pak bych měl 14 dní oddych a popřípadě více času na naučení učiva za čtrnáct dní (takže by toho učiva na učeni nebylo moc). Takto jsou sice 2 měsíce volna, ale pak dlouho škola kdy to občas fakt nezvládám a musím si psát omluvenky a simulovat takže hodin jak nas...

Osobně by mi to celkem vyhovovalo.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]