Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Problémy ve škole

Od: anonym123* odpovědí: 13 změna:
Dobrý den chodím do 7. Třídy a učitele na naší škole berou všechno moc rychle každou chvíli ústní zkoušení nebo testy a chcou po nás pořád větší nároky které se nedají zvládat a když teď opakujeme 6.ročník tak opakujeme i to co jsme se v 6 neučili a pořád nás učitelé hodně tlakují. Prosím poraďte

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

lidus*
hodnocení

5x

Rozumím ti, učí se zbytečnosti i já si to myslím. Dva týdny škola a vnučka ve 4tř. Zš má za sebou dvě opakovací písemky, každý den min. do dvou předmětů úkol a jako perlička do prvouky herbář. To je skoro jako poslat Marušku v zimě na jahody, naštěstí moudrá babička v létě nezahálela a má tolik vylisovaných kvitek, že může vnučka podarovat spolužáky. Věděla jsem, že herbář je ale předpokládala jsem, že z jara, osnovy asi dělal..., nemůžu, zase bych porušila pravidla. Ty se domluv s rodiči a navštiv ped. poradce, zjistíš zda je opravdu učení nad tvé možnosti a nebo to jen flákáš.

id
hodnocení

2x

Nezvládá učivo celá škola , třída? Nebo jen ty a pár dalších z vaší třídy? Rada je jednoduchá, více se učit , najít si doučování a nebo si požádat o přestup do nějaké specializované školy, když normální školu nezvládáš.

Natlakovat se dá pneumatika, tlakový hrnec a podobně. Jak se tlakují žáci, netuším.

kokott
hodnocení

0x

Pokud máte novýho učitele tak mu to možná říct?

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, neste to statečně - pokud budete dál studovat na SŚ a třeba i VŠ, tak to bude ještě horší. Tento názor (o tlaku) má většina spolužáků nebo je ojedinělý? Jak to vidí např. třídní učitel/ka? Zdravím!

hodnocení

0x

No jo a nároky budou větší a větší. Jeden pán, kterýho asi neznáš, kdysi prý řekl. Učit se, učit se, učit se.

Ale neboj, třeba bude maturita bez matiky. Bohužel.

jardaa*
hodnocení

0x

Co myslíš, je stanoveno, jak často zkoušet? Ve školském zákonu, popř. ve školním řádu, který máš znát?
Pokud skutečně po vás chtějí něco, co jste neměli, tak se prostě ozvi. Nebuď posera, co tak ale zapřemýšlet?
Nároky na lidi jsou čím dále vyšší, vem si, jaká je dnes technika (co tví rodiče kdysi neznali, jak to měli jako děcka s mobilem, internetem ...), počkej, až budeš v zaměstnání či podnikat. Možná jim jednou poděkuješ za to tlakování. Kdo víc ví, umí, mívá lepší místo, vyšší odměnu. Když jsme viděl, jak někteří si chodí v plášti, logára v kapsičce, kafe ... Tak jsem šplhal dál..
Pohoda byla za komunistů, čím se vyučili s tím vydrželi do důchodu.

Sorry za výraz, ale nehorázně kecáte. Kdyby dnes začaly střední školy vyučovat s takovými nároky, jako byly za soudruha, tak by se z toho dnešní žáci doslova a do písmene pos*ali. Maturoval jsem v roce ´86 a když jsem si porovnal co jsme museli umět my a co třeba syn, když maturoval loni, tak je to nebe a dudy. Jenže s námi se nikdo nemazal, z původních 30 kusů se dostalo k matuře 21, dnes tam drží kdejakýho lempla, který na to dlabe jen proto, že jsou financováni od kusu.

jardaa*

Čtěte! Já nepíšu jak ve škole za komunistů, ale jak v zaměstnání po vyučení!
Kdych zůstal v původních zaměstnáních, tak bych po 1989 skončil na dlažbě.

Pardon - Mea culpa, blbě jsem to přečetl.:(

hodnocení

0x

Je to jen tvůj názor, nebo i více spolužáků? Máš "čisté" svědomí? Učíš se doma, připravuješ na další den do školy?

:)

figurek*
hodnocení

0x

Něco ti snad z látky šesté třídy v hlavě zůstalo, ne? Takže ten tlak určitě zase tak strašlivý není.

Co s tím? Nic. Zvykeji si. V životě budeš pod tlakem v jednom kuse.

Dám ti pár příkladů : Na vysoké škole se neopakuje vůbec nic. Co profesor jednou řekne, to je probrané a jasné, není potřeba se vracet a může se pokračovat další látkou. Zrovna tak v práci. Nastoupíš do zaměstníní do nadnárodní firmy, velcí šéfové jsou samí cizinci a jednací jazyk je angličtina. Že anglicky pořádně neumíš a že jsi zatím s nikým anglicky nemluvil? Nevadí, s tím se počítá. Po nástupu do práce dostaneš zkušební dobu, obvykle pár měsíců, aby ses zapracoval a resty dohonil. A když za těch pár měsíců anglinu nezvládneš a resty nedohoníš? Tvoje chyba. Jsi ve zkušební době a šéfíci ti ukončí pracovní poměr. Atd.

Zvykej si, protože tenhle jak píšeš nezvladatelný tlak je úplné pošušňáníčko proti tlaku, který přijde. :)

toj
hodnocení

0x

Vše se mění i nároky ve školách.. A je dobře, že nemáš nic jiného na práci, žádné jiné zaměstnání ani rodinu, jen tu školu, tak čas využij na učení. Jsi dobrý nebo slabší žák? Zeptej se jiných, jakým způsobem to oni zvládají. Ony zvýšené nároky jsou všude i na pracovištích.

kami*
hodnocení

0x
Tak honem honem ve škole tužku a papír a napsat název toho, čemu nerozumím. Snad paní učitelka promine a občas řekne název, jak se třeba rovnice nazývá. Doma pak snad rodiče pomohou přesně tohle najít na netu a vysvětlit. Přesně tohle řešíme doma taky. Syn teď nepochopil kružnici opsanou a vepsanou do trojúhelníku. Ukazovali jsme to doma. Syn říkal, že to nestihl pochopit nikdo. Zvládli jsme

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]