Nejste přihlášen/a.
Já si myslím, že z matiky a fyziky nejsou směrodatné známky, ale to, jak ti pracuje mozek. Jestli tě to baví, přitahuje a nutí pracovat s tím, co třeba pro mě, je naprosto nepochopitelné. A to jsem také měla vždycky za 2 a dodnes nechápu. Matematikům pracuje mozek jinak, než obyčejným smrtelníkům, kteří to pouze nadřou. Znáš sebe nejlépe a rozhoduješ se o tom, co tě bude bavit po většinu života.
Alberte, rádo se stalo. Šťastnou volbu školy a povolání.
alberte jste ve vývoji, nemusíte se hned specializovat. Učte se všechno, nejen to, co vás baví a o čem si teď myslíte, že je pro vás nejlepší. Co vy víte, co vás zaujme po pěti, deseti letech, třeba robotika, medicína, programování, ekonomika, chemie, filozofie, právo, přírodní vědy, ekologie, historie, nebo užitá nebo teoretická fyzika, matematika, astronomie, atd... neuzavíteje se už nyní do svého vysněného doupátka, život je pestrý a vaše vzdělání může být také pestré.
Ahoj, nejde zas tolik o to, jestli jsi geniální nebo ne. Je jedno, jestli jsi měl z matematiky párkrát dvojku. Jde o to, jestli budeš mít vůli tam vydržet. Pokud jsi geniální, tak to půjde snadněji, pokud nejsi geniální, tak budeš muset dřít víc, ale půjde to. Drtivá většina studentů, kteří tu školu nedokončí, odejdou sami, ne že by je vyhodili. To bys na to musel opravdu hodně kašlat, když se budeš snažit, tak se Ti tohle stát nemůže. Jestli Tě baví chemie, můžeš jí uplatnit na oboru Biofyzika a chemická fyzika. Počítej s tím, že když tam nastoupíš, tak Ti to sebevědomí ještě víc klesne, ale tak je to u většiny, z toho si nic nedělej. Jak píšeš, že nevíš, co očekávat od práce chemika, tak na téhle škole si můžeš zkoušet studentské projekty už od prváku - třeba o letních prázninách.
Tady se můžeš kouknout, co tam dělají fyzici-chemici.
I vysoké školy pořádají dny otevřených dveří.
Co se zajít na MATFYZ podívat, něco si vyzkoušet a o tom, jestli byste "na tu školu měl", si udělat představu sám? Nebo to můžete zkonzultovat s profesory a studenty MATFYZu.
Ze známek nikdo neposoudí, jestli byste tu kterou školu zvládl. V praxi může mít na VŠ lepší výsledky ten, kdo měl na SŠ trojky a ten, kdo měl jedničky a dvojky, může vypadnout. (Pro případné rejpaly: Vím o takových.)
Ano, znám i absolventy technických oborů, kteří měli na VŠ lepší výsledky než na SŠ.
Ale obor sám o sobě podle mne není podstatný. Za důležité považuji zvolit si obor, který člověka opravdu zajímá. Na SŠ se vyučuje řada předmětů, které nemusí bavit všechny žáky, proto ten průměrný až slabě podprůměrný prospěch. Pokud si ale dobře vybrali VŠ, studovali se zájmem, což se projevilo i v jejich hodnocení.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.