Dobrý den, asi jsem neodhadl své možnosti a chtěl bych z prváku strojírenství - počítačová grafika (maturita) přejít na učební obor tesař. Když s rodiči dojdu na školu kde je obor tesař a oni mě přijmou, můžu hned do školy nastoupit (samozřejmě, že dám staré škole vědět). Nebo to mám nejdřív řešit se starou školou? A kdyby mě přijmuli na novou, můžu tam nastoupit hned druhý den? Nebo musím počkat doma třeba týden než se všechno papírování vyřeší?
Napřed jednejte (společně s rodiči!) s ředitelem nové školy (učiliště), stávající škole dáte vědět až v případě, že ředitel nové školy přestup povolí. (Také by mne zajímalo, jak člověk za pouhé dva dny zjistí, že neodhadl své schopnosti. Vždyť za tak krátkou dobu o tom oboru ještě nic neví.)
Ta škola bude asi tato v Trutnově. Na obor byl velký převis (52/30), takže když se tam na základě výsledků jednotných testů Čj+Mat tazatel dostal, tak nemůže být žádný blbec. Proto mě ten rychlý přestup na 3-letý nesouvisející učební obor překvapuje.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.