Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Přestup na jinou sš

Od: anonym76 odpovědí: 6 změna:
Dobrý den, asi jsem neodhadl své možnosti a chtěl bych z prváku strojírenství - počítačová grafika (maturita) přejít na učební obor tesař. Když s rodiči dojdu na školu kde je obor tesař a oni mě přijmou, můžu hned do školy nastoupit (samozřejmě, že dám staré škole vědět). Nebo to mám nejdřív řešit se starou školou? A kdyby mě přijmuli na novou, můžu tam nastoupit hned druhý den? Nebo musím počkat doma třeba týden než se všechno papírování vyřeší?

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

lmgify
hodnocení

0x

O podmínkách přestupu rozhoduje ředitel nové školy. Zodpoví tobě a rodičům všechny dotazy. Zákon.

Jak člověk za 2 dny ve škole zjistí, že strašně přestřelil?

Je dobré, že to řešíš hned teď. Ještě jsi nic nezmeškal.

Tesař je zajímavý obor. Snad se ti bude líbit.

jardaa*
hodnocení

0x

Bude to jistě ve školním řádu a kdyby jsi se zeptal ve škole, už by jsi to věděl.

iz*

Ve školním řádu to určitě nebude, školní řžád řeší jiné záležitosti. Přestup z jedné školy na druhou najdete ve školském zákoně.

jardaa*

pro IZ Jistě v zákonu. Ale až řády přečtete, tak napište V žádném jsem to nenašla, jinak kecáte.

iz*
hodnocení

0x

Napřed jednejte (společně s rodiči!) s ředitelem nové školy (učiliště), stávající škole dáte vědět až v případě, že ředitel nové školy přestup povolí. (Také by mne zajímalo, jak člověk za pouhé dva dny zjistí, že neodhadl své schopnosti. Vždyť za tak krátkou dobu o tom oboru ještě nic neví.)

lmgify
hodnocení

0x

Ta škola bude asi tato v Trutnově. Na obor byl velký převis (52/30), takže když se tam na základě výsledků jednotných testů Čj+Mat tazatel dostal, tak nemůže být žádný blbec. Proto mě ten rychlý přestup na 3-letý nesouvisející učební obor překvapuje.

Ve Školním řádu školy se o přestupu nic nepíše.

Zato se tam píše, že za třídní důtku je dvojka z chování *sok*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]