Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Část kostela na 26 písmen

Od: macek* odpovědí: 11 změna:

Dobrý večer moje Babička by potřebovala vědět výraz - "Část kostela na 26 písmen prý to vymyslel Jaroslav Hašek děkuji

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jip*
hodnocení

4x

Jinde se píše, že původcem byl Lada:

Henry Psanec WWW08.12.2008
Lada se kdysi taky živil sestavováním křížovek. Jednou když už ho to nebavilo, vymyslel tak těžkou, že ji nikdo nevyluštil. Šéf se ho ptal: "Má vyjít část kostela na 26 písmen - co to má být?"A Lada odpověděl: "Zrezavělá klika od zpovědnice."

karina*

jip, máte bod. Vaše odpověd dává smysl na položenou otázku. (pro mě nepochopitelnou, protože jsem si myslela, že se má jednat o výraz na 26 písmen, tedy o jedno slovo *smich*) karina

annas*
hodnocení

1x

Otázka byla položena na jiném serveru. Odpověď zní: " Zrezavělá klika od zpovědnice."

lidus*
hodnocení

0x
www.serak.cz/Svejk/nap_ce.htm (hledala jsem, nenašla jsem)
Nevíte ve které knize to Hašek použil? Nebo čeho konkrétně se to slovo týká?

hop®
hodnocení

0x

Jj, vtipné křížovky, třeba nejlepší přítel člověka na tři - RUM. Anebo astronomická křížovka, znáte?

Část kostela na 26 písmen
jabraka*

K tomu nejlepšímu příteli člověka se vztahuje jeden vtípek:

Dva turisté zabloudí v Alpách.Vzápětí jeden zahlédne na obzoru bernardýna se soudkem."Hle,tam se blíží nejlepší přítel člověka!"

"Ano",odpoví druhý."A nese ho pes!"

JABRAKA

Což mi připomnělo jeden bonmot Groucho Marxe:

Kniha je, mimo psa, nejlepší přítel člověka. Uvnitř psa je na čtení moc tma.

karina*

hop,*smich* ta astronomická je super, až budu mít chvililinku času hned si ji vyluštím*smich*.Karina

hop®

Karino, budu držet palce! *haha*

hodnocení

0x

Vzácný plaz na osm .. Meresjev

Neobvyklé palivo na šest: Jan Hus

hodnocení

0x

Kdysi jako mládě jsem si koupila LP desku Plavců. Měli tam přiložené texty a pro posluchače, které to nebaví, křížovku. Jedno ze slov na 7 písmen bylo v legendě popsáno jako "slovo, na které málokdy přijde řeč" a v nápovědě to bylo: chttekla. Pamatuji si,jak jsem se tomu dlouho smála.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]